Yeni yılda 30 yerli geliyor

Bakan Fikri Işık, yıl sonuna kadar 30 adet yerli araç üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni yılda 30 yerli geliyor
Yeni yılda 30 yerli geliyor
GİRİŞ 29.01.2016 14:22 GÜNCELLEME 29.01.2016 14:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) bünyesinde sürdürülen çalışmalar neticesinde, 4 farklı prototip araç üretildiğini bildirdi. Işık, yılın sonuna kadar en az 30 adetlik bir test filosu oluşturmayı, 2018'in haziran ayı gibi aracın tanıtımını yapmayı ve 2020'den önce de seri üretime geçmeyi planladıklarını belirtti. Bakan Işık ayrıca, proje kapsamında öncelikle menzili artırılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklandıklarını dile getirdi.

İlk iş fren pisti

Fikri Işık, TÜBİTAK bünyesinde Bursa'da kurulması planlanan Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarına devam ettiklerine değinerek, 4 bin 300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamladıklarını ve ilk olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını kaydetti.

Yerli dizel hedefi

Yerli dizel motor üretmek amacıyla Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de çalıştıklarını belirten Işık, geçen yıl TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve 15 özel sektör kuruluşu arasında Mutabakat Zaptı imzaladıklarını anımsattı.

Rolls Royce devrede

Işık, havacılık, uçak ve gemi teknolojileriyle ilgili de mükemmeliyet merkezi kurmayı planlayan Rolls Royce firması ile TÜBİTAK arasında bir protokol imzalandığını da ifade etti.

YORUMLAR 14
  • osm 8 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ne kadar çok büyük bir üretim.. Ya siz bu milletle dalgami geciyorsunuz Kos koca bir ulkeyiz gücümüz sadece 30 araç yapmaya mı yetiyor şu ülkede işadamı diye geçinipte bir araç uretemeyenlere yazıklar olsun Ha bu arada boşver içten yanmalı motorları magnet motorlu araç yapmalıyız hatta fabrikaları dahi magnet motora cevirmeliyiz... Sayın Devlet buyuklerim eğer bunu byaparsaniz ülkemiz gerçekten çağ atlamis olacak.
    Cevapla
  • recebci 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen Konus daha birtane yapamadin .
    Cevapla
  • Zoruna gidenler var 8 yıl önce Şikayet Et
    30 adet TEST filosu için üretilecek. Yüzyıllık araç üreticilerinin bile yeni motor geliştirme süreci en az bir kaç yıl sürmekte. Biz neredeyse sıfırdan başlıyoruz ve de gümbür gümbür geliyoruz. Bilmediğiniz konularda sırf karalamak için yorum yapmayın. Geliştirme sürecinde işinin ehli yabancı ortaklarla işbirliği yapmak da akıllıca bir stratejidir. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Yok ne kadar yerliymiş... "Katmadeğeri yüksek ürünler" nedir onu öğrenin önce.
    Cevapla
  • yerli pasa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber! Rolls Royce u tanirim dedesiyle benim dedem Ankarada beraber askerlik yapmislar..Rolls Royce en milli ve hakiki yerli bi sirkettir, zinhar Ingiliz sirketi diyen kafir gezici ak parti dusmanlarina kulak asmayin...Rolls Royce un sahibi Kabe deki vinc kazasinda yaralandi, evliyaullahtan halis mumindir.
    Cevapla
  • yea 8 yıl önce Şikayet Et
    22 aralıkta yerli jip cıkacak haberini tekrar okuyun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle