Sahibinden acayip satan oto sahibinden.com'da

Sahibinden.com üzerinde satılan otomobillerde talep patlaması yaşanıyor. Sahibinden en çok satılan marka modelleri sizler için tespit ettik

Sahibinden acayip satan oto sahibinden.com'da
Sahibinden acayip satan oto sahibinden.com'da
GİRİŞ 30.11.2015 09:18 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:19

Sahibinden.com üzerinde ikinci el otomobil satışlarında büyük artış yaşanıyor. En çok satılan otomobiller hangileri? Sahibinden otomobil piyasasında neler yaşanıyor. İşte Sahibinden en çok satılan otomobiller haber7.com'da

Sahibinden en çok satan 50 ikinci el otomobil

Piyasanın en ekonomik otomobilleri

OTOMOBİL PİYASASI İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL ARABA OYUNLARI İÇİN TIKLAYIN

SAHİBİNDEN OCAK AYINDA EN ÇOK SATAN OTOMOBİLLER

Otomobil fiyatlarında 8 bin liraya varan indirim

Otomobil ve hafif ticari araç pazarının 10 ayda yüzde 34,66 büyümesine rağmen ekim ayındaki yüzde 3,5'lik küçülme, yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini büyüttü.

EKİM AYI SONU İTİBARİYLE TÜRKİYE OTOMOTİV PAZARI

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarının 10 ayda yüzde 34,66 büyümesine rağmen ekim ayındaki yüzde 3,5'lik küçülme, yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini artırdı. 

Bu yılın son çeyreği itibarıyla daralmaya başlayan pazarda, hedeflerini tutturmak için kıyasıya rekabete giren firmaların kasım ayı kampanyalarında, 8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri 3 yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı.

Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların kampanyalarından derlediği bilgilere göre, ocak-ekim dönemindeki büyümeye karşılık, ekim ayında pazarın küçülmeye başlamasının ardından kasım ayı kampanyaları firmaların kıyasıya rekabetine sahne oldu. 

CİTROEN'DEN 7 BİN LİRAYA VARAN İNDİRİM

Firma, kasım ayı süresince C4 Picasso'da 4 bin, C4 Cactus'te 7 bin, C1'de 5 bin, yeni C4'te 2 bin 500 ve C-Elysee'de 4 bin liraya varan indirim imkanı sağlıyor.

FİAT'TAN 2 YILA VARAN SIFIR FAİZ

İsteyene 20 bin lira 20 ay için yüzde 0,99 faiz fırsatı ya da daha düşük peşinat ile 40 bin lira 48 aya kadar yüzde 1,32 faizli kredi avantajı sunan Fiat, ayrıca talebe göre 18 bin lira 12 ay için sıfır faiz imkanı ya da daha düşük peşinat ve daha uzun vade ile 30 bin 24 aya kadar yüzde 0,89 faizli kredi avantajından yararlandırıyor. 

FORD'DAN 25 AYA VARAN SIFIR FAİZ

Ford, Yeni Mondeo'yu 40 bin lira 20 ay vade yüzde 0,66, diğer binek otomobillerini ise 30 bin lira 20 ay yüzde 0,69 faizli kredi fırsatıyla satışa sunuyor. 

PEUGEOT'DAN 24 AYA VARAN SIFIR FAİZ

Peugeot, binek araç kategorisindeki 208, 2008 ve 301 modellerini 24 bin lira 24 ay sıfır faiz, 308, 3008, 508 ve 5008'i ise 40 bin lira 20 ay sıfır faiz fırsatıyla satışa çıkarıyor. 

Otomobil almak için tam zamanı!

Yılın son günlerinde otomobil almak isteyenlerin firmaların yıl sonu indirim kampanyalarını kaçırmamaları öneriliyor.

Kasım ayı itibariyle sıfır otomobil almanın tam zamanı olduğunu belirten Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, otomobil ve hafif ticari araç pazarının Ekim ayındaki yüzde 3,5'luk küçülme nedeniyle yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini artırdığını belirtti.

İduğ, şunları söyledi:

"8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri 3 yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı. 

Kampanyalara bakıldığında 8 bin liraya varan takas indirimi, 7 bin liraya varan indirim, 3 bin 500 liraya varan nakit alım indirimi, 3 yıla varan sıfır faiz, 'Şimdi Al Şubat 2016'da Öde, Taksitlere Haziran 2016'da başla', 4 yıla uzayan vade, sabit kur ve yüzde 3 peşin alım indirimi gibi çok çeşitli fırsatlar sunuluyor. 

Firmaların 2015'te başlattığı kampanyaların etkisiyle otomobil satışlarında 2016'nın ilk çeyreği ile yarısında yükseliş bekliyoruz. Makul fiyat ve kur politikasıyla 2015'te yaşanan aksaklıkların oluşmayacağını düşünüyoruz."

15 bin TL'lik otomobil Türkiye'de satışa çıkıyor

Hintli Bajaj şirketi dünyanın en ucuz aracını önümüzdeki hafta Türkiye’de satışa sunuyor.

Türkiye’de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın sayılı motosiklet üretici markalarından biri olan Hintli Bajaj’ın 4 tekerlekli 4 kişilik yeni aracı (Quadricycle-motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan’dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunuluyor.  

Motosiklet olarak Türkiye’ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor.

NANO YAPAMAMIŞTI

Türkiye’nin ardından dünyanın 16 ülkesinde satışa sunulacak aracın lansmanı çarşamba günü Hintli Bajaj’in ve Kuralkan Holding’in üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek. Lansman öncesi araçla ilgili yaptığım incelemede, 4 kişilik bu araç Avrupa 4 tekerlekli motosiklet yönetmeliğine uygun ilk Hint malı araç. Bajaj Qute ekonomik, kolay erişilebilir şehir içi veya köy/kasaba/ilçe hayatı için yeni bir mobilite çözümü niteliğinde sıra dışı bir girişim olarak kabul ediliyor. Zamanında Anadolu’yu kasıp kavuran 3 tekerlekli triportörlerin bir nevi evrimsel uzantısı demek yanlış olmaz. Vatandaşı Hintli Tata’nın bir dönem uğraştığı ama uluslararası pazarlara güvenlik özellikleri nedeniyle çıkartamadığı Nano’da yaygın biçimde yapamadığını Bajaj bu yolla gerçekleştirmeyi amaçlıyor. 



NORMAL EHLİYET YETER

Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc’lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görürken, ucuz taşıtların da güvenli olabileceğini kanıtlalmayı amaçlıyor. Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor. Kullanmak için ise motosiklet ehliyeti gerekmiyor yani otomobil ehliyeti tamamen yeterli. Türkiye distribütörü olan Kuralkan Holding’in motosiklet üretimi yaptığından yola çıkarak ‘Acaba bu araç Türkiye’de üretilir mi?” sorusuna yönelik olarak ise şu aşamada gündemde olmadığını öğreniyoruz. Kimbilir kısa sürede belkide üretilebilir.

150 bin TL'lik otomobil 65 bin TL'ye satılıyor

Yurt dışından gelen araçları Türkiye'de kalma süresi uzayınca yasal boşluk oluştu..

Ekim ayında yurt dışından Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresi 6 aydan 24 aya çıkınca, yabancı ülkelerden alınan arabalar Türkiye'de 3'te 1 fiyatına satılmaya başladı.

150 Bin TL'lik Otomobil Artık Türkiye'de 65 Bine Satılıyor

Türkiye'de ikamet edenler internet sitesi üzerinden Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden vergi ödemeden 3'te 1 fiyatına lüks otomobil satın almaya başladı. Yabancı plakalı bu araçların 2 yıl sonra belli bir ücret karşılığında süresi uzatılıyor.

DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz ekim ayında Suriyeli göçmenler de dikkate alınarak yapılan düzenleme ile yurtdışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarında izin süresi 6 aydan 24 aya çıkartıldı. Başbakan Davutoğlu tarafından ilk kez açıklanan bu karar sonrası hızla yeni bir sektör doğdu. Özellikle Gürcistan'dan ve Bulgaristan'dan araç getiren kişiler internet sitesi kurarak otomobil satışına başladı. Türkiye'de vergiler dahil 80 bin dolardan alıcı bulan otomobiller, 20-25 bin dolardan satışa sunulmaya başladı. İnternet sitesi üzerinden alıcılarla irtibata geçilirken, sistem hakkında ilk bilgiler telefon üzerinden veriliyor. Türkiye'de ödenen vergiler olmayınca daha ucuza satın alınabilinen otomobiller için 1000 dolarlık komisyon alan satıcılar, otomobilin getirildiği ülkede gerekli tüm işlemleri yaptırdıklarını iddia ediyor. O ülkeden bir kişinin, otomobili alan kişiye kefil olduğunu, otomobilin sigortasından ruhsatına kadar herşeyin yasal olduğunu söylüyor. Tüm bu işlemleri 'iş ortakları' aracılığıyla yaptıklarını belirtiyor.

UCUZ OTOMOBİL OLMAZ

Bizim de telefon üzerinden irtibat kurduğumuz bir satıcı, ilk olarak gerçekten araç alıp almayacağımız sorguluyor. Alıcı olduğumuza ikna olduktan sonra ilk uyarısını yapıyor: "Eğer düşük fiyatlı araç istiyorsanız konuşmayı sonlandıralım." Beğendiğimiz aracın internet sitelerinde yer alan 22 bin 500 dolarlık 2014 model Mercedes-Benz E-180 olduğunu söylediğimizde konuşmaya devam ediyor: "Bu aracın değeri 19 bin 500 dolar. Ancak 1000 dolar komisyon alıyorum. 2 bin dolar da gümrük vergisi var. Eğer 10 bin dolarlık bir otomobil isteseydiniz bu masrafı ödemenin bir anlamı olmayacaktı. O yüzden ilk olarak kaç liralık bir araç istediğinizi sordum."

2 YIL SONUNDA NE OLACAK

Araç hakkında teknik bilgiler veren satıcıya, Türkiye'de rahatlıkla dolaşabilir miyiz? Sigorta ve ruhsat konusunda bir sorun yaşar mıyız? sorularını yöneltiyoruz. Sorularımıza şekilde cevap veriyor: "Bu konularda hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız. Sizin adınıza bir ruhsat düzenliyoruz. Pasaportunuza işleniyor. Sigortanızı da biz yaptırıyoruz. Gürcistan'dan biri size kefil oluyor. O kişiyi de biz ayarlıyoruz." İkinci yıl sonunda yapılacakları da sıralayan satıcı, "Bizimle tekrar irtibata geçiyorsunuz. Araba Gürcistan'dan alındıysa oraya gitmeniz gerekiyor. Orada iş ortaklarımızla görüşüyorsunuz. Aracın plakası değiştiriliyor. Tekrar satış yapılmış gibi gösteriliyor. Çıkışta tekrar 2 bin dolar ödeniyor. Bu sizi korkutmasın. 2 yıl boyunca Türkiye'de araç için vergi ödemeyeceksiniz. Muayene yaptır-mayacak-sınız" ifadelerini kulla-nıyor.

'DİKKATLİ OLUN TUZAĞA DÜŞMEYİN'

Yabancı plakalı araçlar konusunda ise yetkililer vatandaşları uyarıyor. İnternet üzerinde fotoğraflarını beğenerek alınan araçların güvenli olmadığını belirten yetkililer, "Bu yöntemle dolandırıcılık yapılabiliyor. İnternet ve telefon üzerinde yapılan görüşmeler güvenli değil. Bazı durumlarda fotoğraflarda yer alan araçlar gelmiyor. Gürcistan'daki kullanılmış lüks otomobilleri, Türkiye'deki internet sitelerinde vitrine çıkaranlar, alıcıdan vekaletname ve para aldıktan sonra, Gürcistan'da otomobili vatandaşın üzerine satın alacaklarını iddia ediyor. Yurtdışında satın alınan kullanılmış bir arabanın Türkiye'de bu şekilde satışı olamaz. Yabancı plakalı bir aracı sadece yine yabancının kullanabilir. Dikkatli olun tuzağa düşmeyin" diyor.

TÜRKİYE'DE SİGORTA FİYATLARI DEĞİŞİYOR

Türkiye'de sigorta ve kasko ücretleri aracın durumuna, yaşına ve fiyatına göre değişkenlik gösterebiliyor. Türkiye'den alınan bir binek otomobilin zorunlu trafik sigortası fiyatları ortalama 400 lira ile 900 lira arasında değişiyor. Sürücünün hasar geçmişi, aracın durumu ve model yılına göre fiyat belirleniyor. Türkiye'de kasko fiyatları ise1200 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. Burada ise asıl belirleyici aracın değeri oluyor. 
sınırda zorunlu sigorta yapılıyor

Yurtdışından Türkiye'ye giren araçların girişte zorunlu yeşil kart sigortası yaptırası gerekiyor. Yeşil Kart Sigortası ile ülkeler arası seyahat ederken, karşılaşılabilecek kazalar sonucunda zarar görebilecek araç veya üçüncü şahıslara karşı masrfaları koruma altına alıyor.

6 AYDAN 2 YILA UZATILDI

13 Ekim'de resmi gazetede yayınlanan kararla 'Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına, yirmi dört ay' geçici ithalat izni verildi. Böylece yurtdışından Türkiye'ye getirilen arabalar, 2 yıla kadar Türkiye'de durabiliyor. Değişiklik öncesinde bu süre 6 ay idi.