Sahibinden en çok satan otomobil sahibinden.com'da

Sahibinden.com üzerinde satılan otomobillerde talep patlaması yaşanıyor. Sahibinden en çok satılan marka modelleri sizler için tespit ettik

Sahibinden en çok satan otomobil sahibinden.com'da
Sahibinden en çok satan otomobil sahibinden.com'da
GİRİŞ 10.11.2015 11:44 GÜNCELLEME 10.11.2015 11:45

Sahibinden.com üzerinde ikinci el otomobil satışlarında büyük artış yaşanıyor. En çok satılan otomobiller hangileri? Sahibinden otomobil piyasasında neler yaşanıyor. İşte Sahibinden en çok satılan otomobiller haber7.com'da

Sahibinden en çok satan 50 ikinci el otomobil

Piyasanın en ekonomik otomobilleri

OTOMOBİL PİYASASI İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL ARABA OYUNLARI İÇİN TIKLAYIN

SAHİBİNDEN OCAK AYINDA EN ÇOK SATAN OTOMOBİLLER

Otomobil fiyatlarında 8 bin liraya varan indirim

Otomobil ve hafif ticari araç pazarının 10 ayda yüzde 34,66 büyümesine rağmen ekim ayındaki yüzde 3,5'lik küçülme, yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini büyüttü.

EKİM AYI SONU İTİBARİYLE TÜRKİYE OTOMOTİV PAZARI

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarının 10 ayda yüzde 34,66 büyümesine rağmen ekim ayındaki yüzde 3,5'lik küçülme, yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini artırdı. 

Bu yılın son çeyreği itibarıyla daralmaya başlayan pazarda, hedeflerini tutturmak için kıyasıya rekabete giren firmaların kasım ayı kampanyalarında, 8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri 3 yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı.

Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların kampanyalarından derlediği bilgilere göre, ocak-ekim dönemindeki büyümeye karşılık, ekim ayında pazarın küçülmeye başlamasının ardından kasım ayı kampanyaları firmaların kıyasıya rekabetine sahne oldu. 

CİTROEN'DEN 7 BİN LİRAYA VARAN İNDİRİM

Firma, kasım ayı süresince C4 Picasso'da 4 bin, C4 Cactus'te 7 bin, C1'de 5 bin, yeni C4'te 2 bin 500 ve C-Elysee'de 4 bin liraya varan indirim imkanı sağlıyor.

FİAT'TAN 2 YILA VARAN SIFIR FAİZ

İsteyene 20 bin lira 20 ay için yüzde 0,99 faiz fırsatı ya da daha düşük peşinat ile 40 bin lira 48 aya kadar yüzde 1,32 faizli kredi avantajı sunan Fiat, ayrıca talebe göre 18 bin lira 12 ay için sıfır faiz imkanı ya da daha düşük peşinat ve daha uzun vade ile 30 bin 24 aya kadar yüzde 0,89 faizli kredi avantajından yararlandırıyor. 

FORD'DAN 25 AYA VARAN SIFIR FAİZ

Ford, Yeni Mondeo'yu 40 bin lira 20 ay vade yüzde 0,66, diğer binek otomobillerini ise 30 bin lira 20 ay yüzde 0,69 faizli kredi fırsatıyla satışa sunuyor. 

PEUGEOT'DAN 24 AYA VARAN SIFIR FAİZ

Peugeot, binek araç kategorisindeki 208, 2008 ve 301 modellerini 24 bin lira 24 ay sıfır faiz, 308, 3008, 508 ve 5008'i ise 40 bin lira 20 ay sıfır faiz fırsatıyla satışa çıkarıyor. 

İkinci el otomobil alacaklara kötü haber

Döviz kurlarındaki yükselişin ardından ikinci el otomobillerde, son 2 ayda yüzde 10-25 fiyat artışı oldu. Döviz kurlarındaki yükselişin ardından ikinci el otomobil fiyatlarında son 2 ayda marka, model ve segmentine göre, yüzde 10-25 artış yaşandı.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, Amerikan Merkez Bankasının faiz artırımı beklentisi, Çin'deki kriz ve Türkiye'deki seçim sürecinin yarattığı belirsizlik gibi nedenlerle 7 Haziran seçimleri öncesinde 2,60-2,70 aralığında seyreden dolar kurunun, hızlı bir yükseliş sürecine girdiğini ve 3 lirayı geçtiğini hatırlattı.

Yanık, kurdaki hareketliliğin önce sıfır otomobillerin fiyatlarına yansıdığını, firmaların kurun seyrine göre belli aralıklarla fiyat ayarlamaları yaptığını ifade ederek, bu durumun kaçınılmaz olarak ikinci el piyasasına da yansıdığına dikkati çekti.

İkinci el piyasasında otomobillere yapılan zammın, sıfır araçlardaki fiyat artışlarıyla paralellik gösterdiğini ancak sanal ortamda inanılmaz yüksek rakamların görüldüğünü anlatan Yanık, şunları söyledi:

"İkinci elde sıfırların fiyatlarının artmasıyla otomatik olarak bizim de zam yapma mecburiyetimiz ortaya çıktı. Buna karşılık iki türlü artış var; biri sanal ortamdaki artış, ikincisi bizim sıfırlara endekslediğimiz artışlar. Evet, sıfır otomobillere paralel olarak ikinci elde de fiyatlar son iki ayda yüzde 10-25 arttı ama sanal ortamda, internette adeta kanat taktı. Olması gereken fiyat artışının 2-3 katıyla araç pazarlanıyor. Burada vatandaşlar birbirlerinden görüp fiyat yazdıkları için ucu açık, sınır yok. Bir de bunlar araba görülmeden, eksper yapılmadan verilen fiyatlar. Ona da dikkat etmek lazım."

Yanık, internet üzerinden otomobil alanları, fahiş fiyat artışlarına karşı uyarırken, iyi araştırma yapmalarını önerdi.

"Araç sorana fiyat vermeye korkuyorum"

Fiyatlardaki artışa kendilerinin de yetişemediğini ifade eden Yanık, şöyle devam etti:

"Şu anda ikinci el araçlarda yüzde 10-25 arasında zam var. Zam oranı model, marka ve segmentine göre değişir. Dolar, avro ve altındaki oynamanın ardından, fiyat artışları son iki ay içinde oldu, biz de anlayamadık. İşin kötü tarafı biz de fiyatlara yetişemiyoruz. Araç sorana, fiyat vermeye korkuyorum, sürekli değişiyor. Buna rağmen talep de görüyor çünkü, sıfır otomobiller çok zam gördü, insanların alım gücünü zorluyor. Bu yüzden tercih halen ikinci elden yana."

Yanık, piyasada temiz ikinci el araç bulma konusundaki sıkıntının sürdüğünü de kaydetti.

Otomobilde yılın "en sıcak" kampanyaları

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 7 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48,91 büyürken, yaşanan hareketliliği satışlarına yansıtmaya çalışan firmaların peş peşe devreye koydukları kampanyalar, ağustos sıcağında pazarı da ısıttı. AA muhabirinin, Türk Otomobil pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların kampanyalarından derlediği bilgilere göre, iç pazarda ocak-temmuz dönemindeki rekor büyümeden daha fazla pay alma hesapları yapan firmalar, yılın en zengin ve bol seçenekli kampanyalarını ağustos ayında açıkladı.

Firmalar, yılbaşından bu yana artış eğilimindeki döviz kurlarının da etkisiyle kayda değer oranda zamlanan otomobilleri kampanyalar aracılığıyla daha ulaşılabilir kılmayı amaçlarken, özellikle ödeme seçeneklerindeki çeşitlilik dikkati çekti. Ağustos kampanyalarında, "hem sıfır faizle al hem de 2016'da öde", "5 bin TL'ye kadar fiyat avantajı", "yarısını şimdi, yarısını 2016'da öde", "4 bin TL'ye varan nakit alım indirimi", "yarısı peşin, yarısı ayda 606 TL'den başlayan taksitle", "3 bin TL'ye varan takas indirimi", "şimdi al taksitlere Mart 2016'da başla", "24 aya varan sıfır faiz", "bin TL kasko hediyesi", "yüzde 14'e varan indirim", "yüzde 2 peşin alım indirimi" ve "sabit kur" gibi fırsatlar dikkati çekti.

Fiat'tan "yarısını şimdi, yarısını 2016'da öde"

Koç Fiat Kredi desteğiyle yürütülen ağustos kampanyasında, Yeni Linea, Linea, Doblo Panorama veya Fiorino Panorama modellerine sahip olmak isteyenler, 20 bin TL için 20 ay vadeli sıfır faizli kredi fırsatından faydalanıyor. Aracını daha düşük peşinat ve uzun vadeli ödeme seçeneğiyle satın almayı tercih eden müşterilere de 40 bin TL için 48 ay vadeli yüzde 0,99 faizli kredi imkanı sunuluyor. Nakit alımı tercih edenlere bin 500 TL indirim yapan Fiat, yeni crossover modeli 500X araçları (Opening Edition versiyonlar hariç) ağustos ayına özel 36 bin TL 18 ay sıfır faiz ya da 40 bin TL 40 ay yüzde 1,07 faiz avantajıyla satıyor. Diğer 500 ailesinden 2015 model araçlarda ise "yarısını şimdi, yarısını 2016'da öde" fırsatı sağlayan Fiat, Linea'yı 39 bin 550, Panda'yı 38 bin 900, Punto'yu 41 bin 150 ve 500X'i 62 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla müşterilerine sunuyor.

Ticari araç modelleri Yeni Doblo, Fiorino, Ducato veya Pratico'da 20 bin TL'ye 20 ay sıfır faizli kredi avantajından yararlandıran Fiat, daha uzun vadeli ödeme seçeneğine değerlendirmek isteyen müşterilere Yeni Doblo, Fiorino ve Pratico modelleri için 40 bin TL'ye 48 ay yüzde 0,99 faizli, Ducato'ya ise 60 bin TL'ye 48 ay yüzde 1,03 faizli kredi imkanı sağlıyor. Ducato otobüs/minibüsleri ise 48 TL 48 ay yüzde 0,98 faizle pazara süren Fiat, bu araçta yüzde 14 indirim de uyguluyor. Nakit alımlara özel Doblo ve Fiorino'larda ilave bin 500 TL indirim, Pratico ve Ducatolarda ise yüzde 2 peşin indirim yapan Fiat, Fiorino'yu 35 bin 240, Yeni Doblo'yu 41 bin 950 ve Ducato Van'ı 57 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla pazara çıkarıyor. Fiat ayrıca, 10 Numara Fiat kapsamında, ticari aracını yenilemek isteyen 10 Numara Fiat üyelerine özel bin TL kasko fırsatı veriyor.

Ford'un ticari araçları sıfır faizli

Ford, Yeni Mondeo Titanium'u 40 bin TL 20 ay yüzde 0,66 faizle satışa sunuyor. Firma, diğer binek araç modellerinde ise 30 bin TL 20 ay yüzde 0,69 faizli kredi seçeneğinden yararlandırıyor. Ticari araçları Transit, Ranger, Transit Courier ve Tourneo Courier'i 20 bin TL 20 ay sıfır faiz, Transit Custom ve Tourneo Custom'u 30 bin TL 24 ay sıfır faiz, Transit Connect ve Tourneo Connect'i 24 bin TL 24 ay sıfır faizle satışa sunan Ford, Tourneo Courier-Journey'de (binek) 30 bin TL'ye 20 ay yüzde 0,69 faizli kredi seçeneğinden faydalandırıyor. 

Peugeot'da 5 bin TL'ye varan fiyat avantajı

Yeni 208'i "yarısı peşin, yarısı ayda 606 TL'den başlayan taksitle" satışa sunan Peugeot, bu modelin otomatik vitesli versiyonlarında ise 2 bin 750 TL 'ye varan fiyat avantajı sağlıyor. Otomatik vitesli Peugeot 2008 Crossoverları düz vites fiyatı ve cam tavan hediyesiyle müşterilerle buluşturan Peugeot, Yeni 308'in 1.6 BlueHdi tam otomatik dizel versiyonlarını 3 bin TL, 3008 ve 5008'in 1.6 BlueHDi tam otomatik dizel versiyonlarını ise 5 bin TL fiyat avantajıyla satıyor. Peugeot, Yeni 508 Active versiyonlarında ise Full LED ve Sunroof hediye ediyor. Peugeot, ticari araçları Partner Tepee'de 20 bin TL 20 ay, Bipper Tepee'de da 15 bin TL 15 ay sıfır faiz fırsatı sunuyor.

Renault'da "hem sıfır faizle al hem de 2016'da öde" avantajı

Renault, ağustos ayında Fluence ve Kadjar modelleri dışındaki tüm otomobillerde, sıfır faizli kredi ve ilk taksiti 2016 yılında ödeme imkanını bir arada getiriyor. Kampanya kapsamında maksimum 15 bin TL kredi ve 15 ay vade seçeneği için sıfır uygulayan Renault, bu tutar ve vade üzerindeki kredi taleplerinde ise maksimum 48 bin TL'ye 48 ay yüzde 1,03 faiz uyguluyor. Kampanya kapsamında kullanılan kredilerin ilk taksit ödemesi, 2016 yılının ocak ayında yapılıyor. Ağustos ayında hafif ticari araç satın alan tüm müşterilerine ise sıfır faizli kredi ve ilk taksiti kasım ayında ödeme imkanını bir arada sunan Renault, binek otomobillerdeki kredi miktarı ve vade seçeneklerinin aynısını sıfır faizle ticari araçlarda da kullandırıyor.

Ayrıca kampanya dahilindeki Renault binek otomobil ya da herhangi bir hafif ticari araç modelini satın almak isteyenleri, sıfır faiz fırsatı bekliyor. Kampanya kapsamında 18 bin TL'ye kadar kredi ve 18 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Ağustos ayı finansman kampanyalarından yararlanmadan yapılan perakende binek otomobil satın alımlarında cazip nakit alım indirimleri de sunan Renault, Megane HB, Megane Sport Tourer ve Scenic modellerinde 4 bin, Symbol dizel motorlu versiyonlar, Clio Sport Tourer ve Captur modellerinde 3 bin 250 TL, Symbol benzinli motora sahip versiyonlarda 3 bin, Clio HB'lerde de 2 bin 250 TL nakit alım indirimi uyguluyor. Fluence'ta ise 40 bin TL kredi ve 24 aya kadar vade taleplerini sıfır faiz fırsatıyla karşılayan Renault, tüm faiz avantajlarına ek olarak, binek ruhsatlı mevcut aracını takasa verip yeni bir Fluence almak isteyen müşterilerine ilave 3 bin TL takas indirimi yapıyor.

Toyota'dan "şimdi al taksitlere Mart 2016'da başla"

fırsatı Toyota'da, Corolla, Yaris ve Yaris Hybrid modellerinde "şimdi al taksitlere Mart 2016'da başla" imkanı sağlanıyor. Corolla'yı 53 bin 500 TL'den başlayan fiyat ve 900 TL taksit, Yaris'i 40 bin 950 TLden başlayan fiyat ve 650 TL taksitle satış fırsatı sunan Toyota, Yaris Hybrid'de ise 20 bin TL 20 ay yüzde 0,73 faiz oranı veya 2 bin TL indirim imkanı getiriyor. Toyota, ayrıca bu araçlarda ilk 3 ay yüzde 4 akaryakıt hediyesi veriyor.

Volkswagen'de "sabit kur" kampanyası sürüyor

Volkswagen, 2015 model EURO 5 normlarına sahip Tiguan, Beetle ve Volkswagen CC'lerde 1 avroyu 2,55, Golf R ve Yeni Scirocco'larda 2,65, Yeni Touareg'lerde ise 2,75 TL'ye; 2015 model EURO 6 normlarına uygun Tiguan, Beetle ve Volkswagen CC'lerde 2,58, Golf R ve Yeni Scirocco'larda 2,68 ve Yeni Touareg'lerde de 2,78 TL'ye sabitledi.

İşte Türkiye'nin 2015'te en çok satan otomobilleri

ALFA ROMEO

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 438

JEEP

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 1.804

FERRARİ

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 5

MERCEDES

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 11.795

MITSUBISHI

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 593

SUBARU

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 826

WOLKSWAGEN

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 51.346

PORSCHE

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 282

DACİA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 16.417

LAND ROVER

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 732

SKODA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 10.806

PEUGEOT

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 11.455

BMW

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 13.389

TATA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 127

AUDİ

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 8.746

BENTLEY

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 9

CHERY

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 216

VOLVO

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 3.550

HONDA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 6.102

FORD

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 22.861

GEELY

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 24

MASERATİ

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 32

HYUNDAI

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 23.492

ISUZU

2015 OCAKHAZİRAN TOPLAM 

SATIŞ ADEDİ: 106

FİAT

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 21.977

MAZDA

2015 OCAKHAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 554

MİNİ

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 621

NİSSAN

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ:11.191

OPEL

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 20.311

RENAULT

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 42.598

KİA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 5.739

SEAT

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 8.123

SUZUKİ

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 108

TOYOTA

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 22.251

CITROEN

2015 OCAK-HAZİRAN TOPLAM

SATIŞ ADEDİ: 8.439

"Sıfır" otomobilde taban fiyat 40 bin lira

Sıfır otomobillerin en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerinde bile taban fiyat, 40 bin lirayı buldu. 

Yılın ilk çeyreğinde 10 markaya ait 21 model 40 bin liranın altındaki fiyatlarla satılırken, ikinci çeyreğin sonunda fiyatı söz konusu rakamın altında olan model sayısı 12'ye düştü.

Türkiye pazarında faaliyet gösteren otomobil firmalarının en düşük motor hacmi ve donanıma sahip modellerini baz alınarak yapılan derlemeye göre, B segmentinde yer alan otomobiller, 35 bin 450 liradan başlayan, 65 bin liraya varan fiyatlarla satılıyor. Düşük motor hacmine sahip ve en boş modeller bile 35-40 bin lira aralığında alıcı buluyor.

Fiyatı 40 bin liranın altında olan otomobil modellerinin tamamına yakınının motor hacmi 1000-1200 cc'yi geçemezken, yine küçük sınıfta yer almasına rağmen motor hacmi 1300-1400 cc olan modellerin fiyatları ise donanım40-65 bin lirayı buluyor.

SADECE 12 MODELİN FİYATI 40 BİNİN ALTINDA

Yılın ilk çeyreğinde, Dacia'nın 5, Hyundai'nin 4, Fiat'ın 3, Peugeot ve Ford'un 2'şer, Renault, Citroen, Mitsubishi, Toyota ve Volkswagen'in birer olmak üzere 10 markaya ait 21 model, 40 bin liranın altındaki fiyatlarla satılırken, ikinci çeyreğin sonunda fiyatları 40 bin liranın altında seyreden sadece 8 markaya ait 12 model kaldı.

Dacia Sandero ve Logan, Fiat Panda ve Linea, Hyundai i10, Peugeot 208, Renault Symbol, Seat Ibiza, Skoda Fabia ve Toyota Yaris'in bazı versiyonları,40 bin liranın altında satılan araçlar olarak öne çıktı.


Bazı markalarda ise küçük sınıfta bile bu fiyatın altında araç bulunmuyor.

Yerli ve yabancı otomobil markalarının en düşük fiyatlı bazı modelleri şöyle:

Marka Model Fiyat (TL) 
Citroen Yeni C1 1.0 VTi 68 M/T Feel 40.780 
Dacia Sandero Ambiance 1.2 16V 75bg 35.450 
Dacia Sandero Stepway Turbo 90bg 38.850 
Dacia Logan MCV Ambiance 1.2 16V 75 bg 36.250 
Fiat Panda 1.2 69 HP KP 38.400 
Fiat Linea Classic Actual Plus 1.4 Fire 77 HP 39.550 
Ford Fiesta Trend ICA 1.25i 82 PS 42.000 
Kia Picanto otomatik 1.25L benzin 85 PS 43.900 
Mitsubishi Spacestar 1.2 MT invite 41.150 
Nissan Micra 1.2 80 hp benzin Street düz vites 40.400 
Hyundai Yeni i10 1.0 STYLE benzinli 36.900 
Opel Corsa 1.2 70 HP Essentia 41.200 
Peugeot 208 Acces 1.0 PureTech 68 hp 39.400 
Renault Symbol Joy 1.2 16V 75bg 39.400 
Seat Ibiza 1.4 lt 85hp Referance 36.900 
Seat Ibiza 1.4 lt 85 hp Style 39.900 
Skoda Yeni Fabia 1.0 MPI manuel 75 HP Ambition 39.900 
Toyota Yeni Yaris 1.0 Life 39.950 
Volkswagen Polo 1.0 75 PS Tendline 40.500 

İkinci el otomobil ne zaman alınmalı?

UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, otomobil almak isteyen vatandaşların bayram sonrasını beklemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bir bayram öncesi klasiği olarak ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar yine el yakar hale geldi. Fiyatların aşırı yükselmesi ile alıcılar normal zamanda alabilecekleri araçların yanından geçemezken, sektör temsilcileri oto planlarının bayram sonrasına ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Bayramı kendi aracıyla geçirmek isteyenlerin ikinci el oto arayışında yüksek fiyata daha düşük modelde araç alımı yapmak zorunda kaldığını belirten UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, her bayram öncesi yaşanan bu durum nedeniyle alıcıların zarar ettiğini söyledi.

Sıfır araçlara el süremeyenleri cezbeden ikinci el otomobilde fiyat artışının talep fazlalığından yaşandığını bildiren Pala, “Sıfır araç fiyatları çoğu kişinin boyunu aşıyor. Sıfıra güç yetmeyince, ikinci el araca talep artıyor. Bu da fiyatların uçmasına neden oluyor. Ayrıca ikinci elde hızlı sonuç alınıyor. Resmi işlemler çok daha kısa sürüyor. İkinci elin bu avantajı da özellikle bayrama araç almak isteyenleri cezbediyor" dedi.
 "Zarar etmemek de göz önünde bulundurulmalı"

Pala, bayramda kendi aracını kullanmak isteyenlere zarar etmemek için bir süre daha beklemeleri önerisinde bulunarak, şunları söyledi: “Bayramda kendi aracınızla ziyaretlerde bulunmak elbette rahat. Ancak rahatlığı düşünürken zarar etmemek de göz önünde bulundurulmalı. Otomobil almak isteyenler planlarını bayram sonrasına bırakırsa, daha uygun fiyata istedikleri özelliklerde araç alabilirler" diyerek açıklamada bulundu.