Fiat Aegea Türkiye fiyatı ne kadar, kaç lira

Fiat Sedan Aegea'nın tüm ayrıntılarını sizler için inceledik. İşte Fiat Sedan Aegea teknik özellikleri ve fiyatı...

Fiat Aegea Türkiye fiyatı ne kadar, kaç lira
Fiat Aegea Türkiye fiyatı ne kadar, kaç lira
GİRİŞ 21.12.2015 13:07 GÜNCELLEME 21.12.2015 13:07
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Fiat Sedan Aegea teknik özellikleri ve fiyatı haberimizde. Fiat Aegea tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. İstanbul'da düzenlenen Autoshow'da araba severler ile karşılaşan Fiat Sedan Aegea herkesi kendine hayran bıraktı. Gerek görünüşü gerekse teknik özellikleri bakımından otomobil severleri kendine hayran bırakan Fiat Sedan Aegea nasıl bir otomobil?

 

Aegea ne zaman satışına sunulacak?

Linea'nın yerini alıcak modelin üretimi Bursa'da yapılacak ve 40'dan fazla ülkede satışa sunulacak. Fiat'ın yeni üyesi Aegea 4.5 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip ayrıca modelin dingil mesafesi ise 2.64 metre. Yeni İtalyan bagaj kısmında ise 510 litre hacime sahip otomobilin 120 Ps ve 95 Ps güç üreten 2 adet Multijet II dizel motoru ile beraber 2 adet de benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. En ekonomik seçeneğinde otomatik vites opsiyonu bulunduran Fiat yakıt tüketiminin ise 4 litre / 100 km olacağını söylüyor.
 
İç mekanda Uconnect eğlence sistemi ile 5 inçlik dokunmatik ekranında TomTom navigasyon sistemine sahip olan model hands free Bluetooth, mesaj okuyucu, ses tanıma, USB,AUX ve iPod bağlantı seçeneklerinin yanı sıra direksiyon üzerinden kontroller de sunuyor. Bu donanımlara ek olarak geri görüş kamerasının da olabileceği konuşuluyor. Fiat Aegea'nın satışına Ekim ayında başlanması bekleniyor. 

Fiyatlarının da bu aylarda açıklanması beklenen Aegea'nın 45.000 ile 60.000 arasında değişen etiketlere sahip olmasını bekliyoruz.

 

Bu hafta Türkiye'de! 20 bin kişi almak için sırada

Tofaş’ın Doblo'nun ardından ikinci büyük projesi olan Egea, bu haftadan itibaren Türkiye ile birlikte 40’tan fazla ülkede satışa çıkacak

Fiat’ın bu hafta piyasaya çıkacak yeni sedanı Egea, sadece ihracata katkı verip, otomobil pazarında ithalatın payını aşağıya çekmekle kalmayacak, aynı zamanda Bursa’da 2 bin kişi için yeni iş imkânı sağlayacak.

Tofaş’ın Doblo’nun ardından ikinci büyük projesi olan Egea, bu haftadan itibaren öncelikle ülkemiz pazarında, ardından da 40’tan fazla ülkede satışa çıkacak. 2016 yılından itibaren hatchback va station wagon modellerinin de eklenmesiyle bir aile haline gelecek olan, yüzde 70 oranında Tofaş Ar-Ge’si ve Türk mühendisliği ile geliştirilen Egea, aynı zamanda Tofaş ailesinin de 2 bin kişi daha büyümesine katkıda bulunacak.



Egea’nın iç pazarda ithal-yerli dengesini yerli üretim lehine etkilemesi dışında, ihracatta ve üretimde de ülke açısından büyük kazanımlar getireceğini belirten Tofaş CEO Cengiz Eroldu, “Şu anda 6 bin 500 çalışanımız var. İstihdam konusunda, 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz. Bu da fabrikada 2 bin yeni istihdam yaratacağız anlamına geliyor. Yan sanayideki katkıyla birlikte Egea’nın sağlayacağı istihdam katlanarak artacak” açıklaması yaptı. Doblo ABD ihracatı da dahil olmak üzere yatırım tutarının 1.5 milyar doları bulduğunu vurgulayan Eroldu, “Egea ailesi tamamen devreye girdiğinde, diğer mevcut ürünlerimizle birlikte, Bursa fabrikamızın 400 bin kapasitesini doldururuz” dedi.



20 BİN KİŞİ ÖN SİPARİŞ KAYDI YAPTI

Yeni model satışa sunulmadan önce başlatılan kampanyalarda 20 bin kişinin ön sipariş için kayıt yaptırdığını belirten Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “İlk satın alan 2 bin kişiye 2 bin TL indirim yapacağız. İlk yıl 8 bin adet üretilecek. 2016 ‘da Egea’nın sınıfında en çok satan modeli olmasını hedefliyoruz” dedi.

DİZEL OTOMATİK MODEL GELECEK YIL PİYASADA

Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. Fiat Egea’nın ilk etapta 1.4 litre 95 beygir benzinli, 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 beygir multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Üç donanım paketi bulunan otomobilde, en üst modelin satış fiyatıysa 70.900 TL olarak belirlendi. Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 beygirlik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren üretime başlayacak.1.6 litrelik multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.
Egea’nın giriş seviyesi Easy Donanım Paketi’nde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/ MP3 Çalar, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

GARANTİSİ 5 YIL OLACAK

Yeni Egea ile birlikte Fiat ilk kez bir modeline 5 yıl/100 bin km garanti vermeye başlıyor. Fiat dünyasında ilk kez Egea ile başlayan 5 yıllık garanti uygulaması, Tofaş yönetimi tarafından aynı zamanda markanın bu modele ne kadar güvendiğinin de bir kanıtı olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 80
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende aldım aegea ben bu kadar beklemiyordum sıfır aldım çok memnunum yakıtıda çok güzel konforuda ayrı bi güzel o BMW diyenler gitsin bilsinler en fazla iki ay sonra satmaya yer ararlar çok yakıyor diye
    Cevapla
  • ersin koc 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada 12000 € neden turkiyede 70 binden fiyatlar neden boyle oluyor
    Cevapla
  • ibo 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hyundai ciydim ama bu model patlar beyler. Dikkat edin audi bile reklam vermeye basladi. Herkes tirsti bu modelden. 2-3 yila ben de alirim bir aegea
    Cevapla
  • salim bayrak 8 yıl önce Şikayet Et
    daha aracı kullanmadan bakıyorum herkez ahkam kesiyor kedi eremediği ete mındar dermiş.
    Cevapla
  • ÇAKIR 8 yıl önce Şikayet Et
    Skoda alırım bu paralara...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle