Mercedes, Türkiye için kararını verdi!

Daimler Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, Mercedes-Benz'in Türkiye'de kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Mercedes, Türkiye için kararını verdi!
Mercedes, Türkiye için kararını verdi!
GİRİŞ 02.09.2015 13:30 GÜNCELLEME 02.09.2015 13:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1995 yılında kurulan, 2005 yılında ikinci yatırım aşaması tamamlanan ve 2010 yılında yeniden yapılandırılan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası 20. yılını kutluyor. Bu kapsamda Hoşdere fabrikasından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Daimler AG Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, Ağustos ayında Türkiye'de göreve başlayan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Dr. Martin Walz ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldılar.

TÜRKİYE'DE KALMAYA DEVAM EDEĞİZ

Basın toplantısında bir gazetecinin döviz kurunda yaşanan dalgalanmadan nasıl etkilendikleri şeklindeki sorusu üzerine, Hartmut Schick, "Ekonomideki gidişat bizi etkilemedi, hedeflerimizin tutuyor. Planladığımız her şeye planladığımız şekilde devam ediyoruz ve hedeflerimizi tutturacağız. Döviz kurundaki değişiklilkleri yakından takip ediyoruz ama şimdiye kadarki hiçbir yatırım planımızı etkilemedi. Türkiye'de kalmaya ve yatırımlara devam edeceğiz" yanıtını verdi.

HARTMUT SCHİCK: "TÜM GÜCÜMÜZLE GELECEĞE"

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda gerçekleştirilen 20. Yıl Basın Toplantısı'nda konuşan Daimler Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nın dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bizim için Hoşdere Otobüs Fabrikası, Daimler'in küresel otobüs Ar-Ge ve üretim ağının çok önemli bir noktası konumunda. Bugün Avrupa üretim birliğimiz ve Almanya'daki merkez fonksiyonlarımız Hoşdere'siz düşünülemez. Burada üretilen araçların yüzde 80'inden fazlası Avrupa ve Orta Doğu bölgelerine ihraç ediliyor. Üretim ağımızda yer alan merkezler giderek daha fazla birbirine kenetlenirken Hoşdere fabrikamız bir yetkinlik merkezi olarak öne çıkıyor. Mercedes-Benz Türk kuruluşundan bu yana 75 bin otobüs üretmiş ve gerek yurtiçinde yüzde 60'ın üzerinde pazar payı, gerekse 70'in üzerinde ülkeye yaptığı ihracatıyla önemli başarılara imza attı. Burada üretilen modellerimiz, en yüksek satış adetlerine ulaşan modeller. Hoşdere fabrikamızın çalışanları bu başarılarıyla tüm camiamızın saygısını kazandılar. Geleceğe doğru tüm gücümüzle birlikte ilerleyeceğiz."

BRİTTA SEEGER: "TÜRKİYE'YE SOSYAL ALANLARDAKİ KATKILARIMIZI DA ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ"

Ağustos ayında göreve başlayan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger de toplantıda bir konuşma yaparak, yeni görev yerinin Türkiye olması teklifini aldığımda, hiç tereddüt etmediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Daimler dünyası içindeki önemini, otobüs ve kamyon üretiminde çok değerli bir yere sahip olduğunu biliyordum. Hoşdere otobüs fabrikamızın 20. kuruluş yıldönümü, ne mutlu ki benim de Türk basını ile ilk buluşmama vesile oldu. Şirketimizin kurulduğundan bu yana sergilediği üstün performansı, tarihi ve geleneği ile gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye'deki en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, 48 yıllık tarihinde yatırımları ve yarattığı istihdam ile sadece ekonomiye değil, sürdürdüğü uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile topluma da katkıda bulundu. Buna örnek olarak "Her Kızımız Bir Yıldız" projesi kapsamında bugüne kadar meslek eğitimlerine destek verdiğimiz 3,500 genç kızı ve MobileKids projemizde trafik eğitimi verdiğimiz 9,000 ilkokul öğrencisini gösterebiliriz. Sanayi kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürürken sosyal alandaki katkılarımızı gelecekte de artırarak sürdüreceğiz."

MARTİN WALZ: "75.000'İNCİ OTOBÜS HOŞDERE'DE BANTTAN İNDİ"

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Dr. Martin Walz de konuşmasında Türkiye'de Mercedes-Benz Türk tarafından üretilen 75 bininci otobüsün banttan indiği belirtti. Walz, "Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, Türkiye otomotiv sanayiinin gelişmesine öncülük etmiş ve birçok ilke imza atmıştırö diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin, ilk otobüs hava yastığı, ilk kataforez daldırma ünitesi gibi öncü çalışmalarımız, üretimde mükemmeli arayışımızın sonuçlarıdır. Daha 1995 yılında ISO 9001 kalite belgesini alan Hoşdere, Türk otomotiv ana sanayiinde bu belgeyi alan ilk üretim tesisi olmuştur. İnanıyorum ki, gelecekte de Hoşdere'nin önemi artarak, Daimler dünyasının sembollerinden biri olmaya devam edecektir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ufuk 8 yıl önce Şikayet Et
    bence yol gösterilmeli, Almanlar ile pkk kanka Türk insanı Alman arabalarınada binmesin
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    İşine gelirse sanki bu ülkeden daha çok Mercedes otobüs kullanan var
    Cevapla