Yerli Otomobilde 'Milat' ödülünü aldı!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan MİLAT 1453 adlı otomobil Türkiye’nin en verimli milli elektrikli aracı seçildi.

Yerli Otomobilde 'Milat' ödülünü aldı!
Yerli Otomobilde 'Milat' ödülünü aldı!
GİRİŞ 18.06.2015 12:20 GÜNCELLEME 18.06.2015 12:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından 4 yıllık bir Ar-Ge faaliyeti sonucunda hayata geçirilen MİLAT adlı otomobil %100 milli ve elektrikli bir araç olup, elektromobil kategorisinde TÜBİTAK tarafından yapılan yarışma sonucunda birinci olarak, Türkiye’nin en verimli milli elektrikli aracı ödülünü almaya hak kazandı.

Milat 1453'ün mimarlarının, modelin başarısını tüm Türkiye çapına yaymak ve aracı test etmek amacıyla çıkmış olduğu Türkiye turunda araç Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Çanakkale'den geçip İstanbul’a geri dönerek toplamda 4650 km’lik yolu 75 TL’ye mal etti.

Yolculuk sırasında 436 km olan İstanbul Ankara arası yolu tek şarj ile ortalama 80 km/sa hızla 7.2 TL’ye giderek aracın düşük maliyetle ne kadar yol alabildiği denenmiş oldu.

Araç 500 km menzile sahip olarak, maksimum 135 km/sa hıza ulaşabiliyor.

Milat 1453 ekibi, elektrikli araçlar konusunda milli alt sistemler üreterek yeni ve tamamen milli araçlar tasarlamak, geliştirmek ve elektrikli araçlar konusunda dışa bağımlılığı minimize etme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR 4
  • berde 8 yıl önce Şikayet Et
    ala. cok guzel
    Cevapla
  • akif 8 yıl önce Şikayet Et
    valla yerli otomobil cok iyi olur
    Cevapla
  • ugur 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yapilacak tek iş Devlet destekli fabrikasi kurulacak ve seri üretime başlayacak...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel, piyasaya da ucuzdan çıksa şu elektrikli yerli yapım araçlar.
    Cevapla