7 kişilik otomobiller Türkiye'de

Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni modeller mayıstan itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Gelecek modeller içinde geniş bagajlı, 7 kişilik otomobiller dikkat çekiyor.

7 kişilik otomobiller Türkiye'de
7 kişilik otomobiller Türkiye'de
GİRİŞ 03.03.2006 09:15 GÜNCELLEME 03.03.2006 09:15

Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni modeller mayıstan itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Gelecek modeller içinde geniş bagajlı, 7 kişilik aile otomobilleri dikkat çekiyor. Bunlar arasında Ford'un S-Max, Subaru'nun B9 Tribeca ve Audi'nin Q7'si bulunuyor.

Amerika, Avrupa ve Uzakdoğulu üreticilerin rekabette geldiği son noktayı gösteren ve ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan yeni otomobil modelleri, mayıs ayından itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Bu modeller arasında, üreticilerin tüketici ihtiyaçları doğrultusunda yarattığı geniş bagajlı, yedi kişilik aile otomobilleri dikkat çekiyor. Gelecek modeller arasında Ford'un 7 kişilik S-Max'i, çok amaçlı kullanıma yönelik araçlardan. Subaru'nun B9 Tribeca modeli ve Audi'nin Q7 modeli de, yedi kişilik lüks modeller arasında. Pazara sunulacak Ford S-Max modelinin, anahtar teslim peşin fiyatı 39 ile 52 bin YTL olan Mondeo ile aynı fiyat aralığında olması bekleniyor. Audi'nin 4x4 Q7 modelinde ise fiyatın 100 bin euronun üzerinde olması bekleniyor. Peugeot'nun yeni modeli 207 ise haziran ayında satışa sunulacak. Peugeot 207'nin, 206 modelinin yerini alması bekleniyor.

Duygulara hitap eden tasarım
Otomotiv pazarında hatchback gövde tipine sahip, çok amaçlı kullanım ve yedi kişilik otomobillerin tüketici ihtiyaçları doğrultusunda pazara sunulduğunu söyleyen Ford Otosan Ürün Müdürü Cem Akkan, yeni trendin diğer modellere de yansıyacağını belirtti. Cenevre'de sergilenen S-Max modeli tasarımı ile müşterilerin duygularına hitap etmeyi hedeflediklerini belirten Akkan, 'Önümüzdeki yıllarda bu tasarım Mondeo ve Fiesta'ya da yansıyacaktır' dedi. Ford S-Max modelinde mayıs ayından itibaren bayilerden sipariş toplanacağını belirten Akkan, müşteri talebinin 150 adet olabileceğini söyledi.

Ford S-Max
Ford'un Cenevre'de dünya prömiyerini yaptığı S-Max modeli ve sergilediği Galaxy modelleri, yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak Ford S-Max'in kendi segmentini yaratacak bir model olması bekleniyor. Otomobil, 5+2 kişilik koltuk kapasitesine sahip. 2 litrelik dizel motor seçeneklerine de sahip olacak modelde, 26 eşya saklama bölümü bulunuyor.

Renault Espace
Otomobilde partikül filtresi ile donatılan yeni Renault Espace'da, 2.0 litre 150 ve 175 beygir güç üreten dizel motorlar kullanılmış. Yeni Espace'de, 175 beygir güç üreten 2.0 litrelik dizel motor, sıfırdan 100 kilometre hıza 10 saniyede ulaşabiliyor. 100 kilometrede yakıt tüketimi ise 7.4 litre.

Chevrolet Epica
Cenevre'de dünyaya tanıtılan Chevrolet'nin yeni modeli Epica, Haziran 2006'da Avrupa'ya tanıtılacak. Türkiye pazarına ise ekim ayında sunulacak. Yeni Epica'da, 2.0 veya 2.5 litre olmak üzere 142 ve 155 beygirlik güç üreten iki motor seçeneği ile sunulurken, ardından yeni common rail turbo dizel motorları getirilecek. Her iki motor tipi de 5 ileri düz ve otomatik vitesli.

Audi Q7
Audi'nin ilk 4x4 modeli olan Q7, mayısta pazara girecek. Benzinli ve dizel motor seçeneği ile sunulacak olan Q7 modelin, 4.2 litrelik benzinli V8 motoru 350 beygir, 3.6 litrelik benzinli motoru ise 280 beygir, 3.0 litrelik TDI motoru ise 233 beygir güç üretiyor. Almanya'da 50 bin eurodan başlayan fiyatla satılacak modelin Türkiye'deki satış fiyatının ise 100 bin euro olması bekleniyor.

Peugeot 207
İlk kez Cenevre'de tanıtılan Peugeot 207 modeli, haziran ayında pazara sunulacak. Peugeot 207'nin, 206 modelinin yerini alması bekleniyor. Peugeot 207, yol kenarındaki yayaları daha iyi görmeyi sağlayan far sistemi teknolojisine sahip. Peugot'nun başarılı modeli 206'ya göre, 20 cm.daha uzun ve 6.5 cm.daha geniş olan 207 modelinde, üçü benzinli, üçü dizel motor seçenekleri olacak.

Volvo S80
Volvo'nun yeni S80 modeli ağustos ayında Türkiye'de satışa sunulacak. Araçta, hırsızlıklara karşı geliştirilen nabız sensörü kullanılmış. Uzaktan kumanda aleti ile sürücü araca girmeden önce araç kilidini, alarmın devrede olup olmadığını kontrol edebiliyor ve nabız sensörü de araç içine saklanan biri olup olmadığı konusunda sürücüyü uyarıyor. S80'de, 3.2 litrelik motor 238 beygirlik güç üretiyor.

Skoda Roomster
İlk olarak 2003 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda konsept olarak sergilenen Skoda'nın Roomster modeli, Cenevre Fuarı sonrası Türkiye'ye gelecek. Skoda'nın dördüncü modeli olan Roomster, geniş bagaj hacmi, çok sayıda saklama gözleri ve hareketli arka koltuklara sahip. Büyük arka camların olduğu Roomster, üç benzinli ve üçü dizel altı motor seçenekli. Tüm motorlar manuel ve otomatik vitesli.

Subaru B9 Tribeca
Subaru'nun Amerika pazarı için ürettiği spor lüks arazi aracı (SUV) segmentindeki modeli B9 Tribeca, fuar sonrasında iç pazara girecek. 3.0 litrelik motora sahip olan 6 silindirli Tribeca, 245 beygirlik güç üretiyor. B9 Tribeca beş ve yedi kişilik iki ayrı modelle piyasaya sunuluyor. Tribeca'nın Türkiye'de satış fiyatının 80-100 bin euro arasında olması bekleniyor.

Daihatsu Copen
Daihatsu'ya tasarım ödülü kazandıran Copen modeli, ilk kez Cenevre'de tanıtıldı. Daihatsu'nun küçük spor otomobili olan Copen'ın elektrikli tavanı sayesinde 20 saniyede üstü tamamen açılıyor. Türkiye'ye nisanda gelecek olan Copen, 1.3 litre 4 silindir motora sahip. Copen'de ısıtmalı koltuklar ise standart olarak sunulacak. Copen, Avrupa'da 17 bin 500 euroya satılırken Türkiye'de vergiler sonrasında fiyatı 28 bin euroya çıkabilecek.

Mitsubishi Colt
Mitsubishi Motors'un ilk kez Cenevre'de tanıttığı Mitsubishi Colt CZC coupe cabriolet, ilkbaharda Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa sunulacak. Spor otomobil, 150 beygirlik güç üretebiliyor.

Porcshe GT3
Alman spor otomobil ve lüks arazi aracı üreticisi Porsche'un Cenevre'de dünyaya tanıttığı 911 GT3 modeli, sonbaharda Türkiye'ye gelecek. 415 beygirlik motor gücüne sahip olan GT3, statik konumdan 160 km hıza 8.7 saniyede çıkıyor. 310 km. maksimum hıza ulaşabilen GT3, hem yarış pistleri, hem de günlük kullanım için tasarlanmış spor bir model.

Ferrari 599 GTB
Dünya lansmanı Cenevre'de gerçekleştirilen Ferrari'nin en güçlü seri üretim aracı 599 GTB, haziranda tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de satışa sunulacak. Ferrari 599 GTB'nin 12 silindirli motoru, 620 beygir güç üretiyor. Otomobil 0'dan 100 kilometre hıza 3.7 saniyede çıkıyor. Türkiye için yıllık iki adetle sınırlı olan kontenjan şimdiden doldu. Avrupa fiyatı 410 bin euro.


Mercedes SL
Mercedes'in SL serisinde kullandığı yeni motorlar ağustos ayından itibaren Türkiye'ye gelecek. 388 beygir güç üreten yeni motorlar, sıfırdan 100 kilometre hıza 5.4 saniyede ulaşıyor. SL 350'de bir diğer yenilik ise 272 beygir gücündeki V6 motor. SL serisinin en üst modeli SL 600'de kullanılan 517 beygir gücündeki motor sıfırdan 100 kilometre hıza 4.5 saniyede ulaşıyor.