3 dev firma 7 milyon aracı geri çağırdı

Otomotiv devleri üretim hataları ve kontroller için araçları geri çağırmaya devam ediyor.

3 dev firma 7 milyon aracı geri çağırdı
3 dev firma 7 milyon aracı geri çağırdı
GİRİŞ 13.05.2015 12:01 GÜNCELLEME 13.05.2015 13:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Toyota, Nissan ve GM bugün toplam 7 milyon aracı geri çağırdı. Otomotiv devleri üretim hataları ve kontroller için araçları geri çağırmaya devam ediyor. Toyota ve Nissan bugün dünya genelinde Takata tarafından üretilen hava yastıklarının kullanıldığı toplam 6,5 milyon aracı bu yastıkların kontrollerinin yapılması için servislere geri çağırırken, General Motors da Chevrolet Malibus modeli 469 bin aracı emniyet kemerlerindeki hata nedeniyle  servislere geri çağırdı. 

Servislere geri çağırılan araçlar 2011 ve 2012 model. GM, geçtiğimiz yıl da benzer bir sorun nedeniyle 1,5 milyon adet aracı servislere geri çağırmıştı.

Toyota'nın geri çağıracağı araçların ise 126 bini Avrupa'da bulunuyor. Geri çağırılacak araçların 5 milyon adedi Mart 2003 ve Kasım 2007 aralığında üretilmiş araçlar. Geri çağırmadan Toyota'nın 35 farklı modeli etkilenecek.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 6
  • Körfez 8 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası mahkemelerin, geri çağrılan araçların yerine tüketicite sıfır araç vermelerini sağlamaları gerekir.bak ozaman hatalı üretebiliyorlar mı? 2003 yılından bu yana belki binlerce kaza bu sebeplerden oldu,insanlar öldü,sakat kaldı...
    Cevapla
  • vay vah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu geri çağırmalar çok ciddi anlamda prestij kaybıdır.
    Cevapla
  • Abdullah BAYSAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tuzak kardeşim. 2003-2005 yıllarında üretilen arabanın hava yastığı yada bilmem nesinin garantisi zaten doldu. Amaç böyle bahanelerle sizi servise çağırıp, başka eksikler bulup kazıklamak. Birde güvenilir marka imajı vermek. Belki bu arada takasa alıp, size sıfır araba satmak. Böyle eksiklik varsa 2014 yılını niye bekledin.
    Cevapla
  • alaa 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı bizim yrli üreticilerin başına:)...Acaba çağırılar mı?
    Cevapla
  • f_dogan76 8 yıl önce Şikayet Et
    yerli üretici mi var?
    Cevapla
  • ademtürkkan 8 yıl önce Şikayet Et
    eyva bütün araçlar geri geri gidecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle