Yeni Lada Vesta satışta mı Türkiye fiyatı kaç para

Lada Vesta ne zaman satışa çıkacak? Peki Lada Vesta’nın teknik özellikleri neler ve Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Yeni Lada Vesta satışta mı Türkiye fiyatı kaç para
Yeni Lada Vesta satışta mı Türkiye fiyatı kaç para
GİRİŞ 28.05.2015 09:23 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya’nın dev otomobil şirketi AvtoVaz son model Lada Vesta’ların test üretimine başlıyor. Lada Vesta’ların teknik özellikleri ve Lada Vesta Türkiye satış fiyatı nedir? Tüm detaylar haber7.com'da

EN GÜZEL YEMEKLER İÇİN TIKLAYIN

OTOMOBİL PİYASASI İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL OYUNLAR İÇİN TIKLAYIN

LADA VESTA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI

Ürettiği uygun fiyatlı ve nispeten dayanıklı arabalarıyla tanınan Lada, Yeni Vesta’ları 6.100 USD ye satmayı planlıyor. Bu şartlar altında araba Türkiye’ye ulaştığında fiyatının 25 bin TL'den başlayacağı tahmin ediliyor.

Vesta modelinin üretim bandına 76 milyon dolar yatırım yapan AvtoVaz, test araçlarını birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacak. Eylül ayında tanıtılacak araç 2016 başında Türkiye’de yola çıkabilecek.

Priora’nın yerini alacak olan Vesta test için gönderildiği Almanya’da da ABS ve denge testlerinden de başarıyla geçti. Önce hatchback tipi üretilecek olan arabanın sedan versiyonları daha sonra üretilecek.

Lada’nın bir başka çalışması olan Xray Cross’lar ise 7500 USD den başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak. Nissan, Renault ve AvtoVaz firmalarının deneyimlerini birleştirerek üretecekleri Xray modeli Sandero ve Duster modellerinden izler taşıyacak. 

Sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi gibi özelliklere sahip olacak arabanın, Lada tarafından üretilen 1.4 litre 100 hp lik benzinli motorla yollara çıkması bekleniyor.

LADA VESTA'LARIN SERİ ÜRETİMİNE NE ZAMAN GEÇİLECEK

AvtoVAZ Başkanı Bo Andersson test üretimin seri üretim öncesi bir hazırlık olduğunu söyledi. Rusya’nın yeni model araçlarının üretimi ile ilgili takvimin planlandığı şekilde ilerlediğini ifade eden Andersson, “Lada Vesta modellerin üretimi için özel bir alan oluşturduk. Bunun için şirket 5 milyar ruble (76,6 milyon dolar) ek yatırım yaptı?” dedi.

Lada Vesta’ların geçen yıl test için Almanya’ya gönderildiği, ABS ve denge testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığı kaydedildi.  

LADA VESTA LADA PRIORA'NIN YERİNİ ALACAK

Lada Vesta’ların Lada Priora’ların yerini alması planlanıyor. Hatchback tip araçların üretiminin başlamasının ardından sedan tipler de devreye alınacak. Rusya’nın yeni model ekonomik araçları Lada Vesta ile ilgili fiyatlar 400 bin rubleden (Yaklaşık 6100 dolar) başlayacak. Lada Xray Cross’lar ise 500 bin rubleden (7500 dolar) başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak.

RENAULT'A BENZİYOR

Renault-Nissan ve Rus AvtoVaz firmalarının ortak ürettiği Xray modeli Renault Sandero ve Renault Duster modellerinin izlerini taşıyor. Xray modelinde standart olarak sunulan donanımlar arasında, Rusya’da çok tercih edilen sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi bulunuyor. Ayrıca Lada tarafından üretilen yeni 1,4 turbo 100 beygir gücündeki motor da bu araçlarda kullanılacak.

Rusya otomobil sektörü Lada Vesta modellerle ilgili büyük beklenti içinde. Lada Vesta'nın Rusya’da 2015’in en iyi aracı seçileceği tahmin ediliyor. Birçok otomobil firmasında yöneticilik görevi yapan İsveçli Anderson, 2009 yılında AvtoVaz firmasının başına getirilmişti.

Rusya’nın AvtoVaz firması 2012 yılında yaklaşık 210 milyon dolar kâr açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Her ülkenin kendi otobimili var bizim yok niye biz uretemiyoruz araba
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobili ürettirmeyenler kına yakabilirler...
    Cevapla