Ömür boyu ehliyet dönemi kapandı!

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ömür boyu ehliyet dönemini kapattı.

Ömür boyu ehliyet dönemi kapandı!
Ömür boyu ehliyet dönemi kapandı!
GİRİŞ 17.04.2015 14:44 GÜNCELLEME 18.04.2015 05:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğin sürücü kurslarına ilk defa başvuracaklar için 2 yıllık stajyerlik şartı getirdiğini söyledi.

Sürücü kursuna başvuran, yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olan kursiyerin, 2 yıl süreyle stajyer sayılacağını ifade eden Tekin, adayın bu sürede 75 ceza puan hakkı olacağını bildirdi.

Tekin, bu sürede ceza puan hakkını dolduran adayın geçici ehliyetinin iptal edileceğini belirterek, bu kişilerin, ehliyet almak için yeniden sürücü kursuna müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.

Ehliyetler değişecek

Yönetmelikle şu anda verilen 9 ehliyet sınıfının 18'e yükseldiğini ifade eden Tekin, "Bu ehliyetler de artık ömür boyu olmayacak. Otomobil, motosiklet gibi küçük ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi büyük ehliyetler 5 yılda bir değiştirilecek. Sürücüler, sağlık raporu aldıktan sonra ehliyetlerini değiştirebilecek. Böylelikle ömür boyu ehliyet önemi ortadan kalktı" dedi.

Tekin, yönetmelik hükümeleri doğrultusunda, ülkedeki 24 milyonun üzerindeki ehliyetlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren yenileneceğini belirterek, sürücülerin ehliyetlerini 15 lira karşılığında değiştirileceğini bildirdi.

"Stajyer Ehliyet Yönetmeliği 2016'da yürürlüğe girecek" 

İSKEF Başkanı Murat Tekin, stajyer ehliyete geçiş, ehliyetlerin değiştirilmesi ve yeni ehliyetlerin verilmesi uygulamasına 1 Ocak 2016'da geçileceğini belirterek, zor olan ehliyet alma aşamasının bu tarihten itibaren daha da zorlaşacağını dile getirdi.

"Tek hamlede geri geri iki araç arasına park etmek zor"

İSKEF Başkanı Tekin, Direksiyon Sınav Yönergesi'nde yapılan değişiklikle sürücünün tek hamlede bir aracın, bir buçuk boy büyüklüğü kadar bir alana park edememesinin asli kusur olmadığını söyledi.

YORUMLAR 42
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    kim alıyor 20 yaş üstünü ne zaman çıktı kanun 2 yıldır bekliyoruz
    Cevapla
  • oksijen 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın can güvenliğini düşünüyorlarsa 50 yıllık araçları devlet satın alsın trafikten çeksin 1600 cc üstü ötv yi kaldırsın teneke arabalarda kaza yapan sağ çıkmıyo
    Cevapla
  • kanun 8 yıl önce Şikayet Et
    20 yaşın üzerindekileri zaten alıyor devlet. Türkiyeye yeni geldin galiba ???
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    küçük motosikletlerede ehliyeti kaldırsınlar
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    halkı soyan soyana yuh yuh soyanlara...
    Cevapla
  • kolay 8 yıl önce Şikayet Et
    asıl geri geri tek hamlede park kolaydır çünkü aracın ön tekerleri araca yön verdiğinden aracın arka kısmını park alanına soktuktan sonra tam kırıp rahat sekilde araç park edilebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle