Trafik cezası plaka ve araç sorgulama işlemleri

Sadece araç plakası ile trafik cezası sorgulayabileceğinizi, araç bilgilerini öğrenebileceğinizi biliyor musunuz? e-devlet'le yapabilirsiniz

Trafik cezası plaka ve araç sorgulama işlemleri
Trafik cezası plaka ve araç sorgulama işlemleri
GİRİŞ 14.04.2015 15:22 GÜNCELLEME 14.04.2015 15:21

Özellikle ikinci el araç alacaklar ve kendi trafik cezasını öğrenmek isteyenler için plaka ile trafik cezası sorgulama ve araç sorgulama işlemleri çok faydalı olabiliyor. Sadece e-devlet girişi yaparak plaka üzerinden trafik cezası ve araç bilgisi sorgulayabilir, plaka üzerinden araca herhangi bir ceza yazılıp yazılmadığına bakabilirsiniz. Ayrıca sürücü belgesi ile ilgili ceza puanı ve iptal durumlarını da, tıpkı plaka ile ceza sorgulama işleminde olduğu gibi e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

E-devlet üzerinde plaka ile araç ve trafik cezası sorgulama işleminin yanında sürücü belgesi numarası ile sürücü belgesi ceza puanı ve sürücü belgesi iptal durumu da öğrenilebiliyor.

Plaka ile trafik cezası ve araç bilgisi sorgulama

E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra araç plakası girerek araç hakkında trafik kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Araç plakası ile trafik cezası ve araç hakkında emniyet kayıtlarında yer alan bilgilere ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinde yer alan araç sorgulama ile ulaşacağınız bilgiler şu şekilde;

Bu hizmet ile, bir araca ait plaka numarasını girerek, araç hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca trafik cezanızı da buradan sorgulayabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama

Sürücü belgesi ceza puanı sorgulama 

E-devlet ile yapabileceğiniz bir diğer işlem de sürücü belgesi ceza puanı sorgulama. Tıpkı plaka ile trafik cezası sorgulama ve araç sorgulama gibi bu işlem için de e-devlet'e giriş yapmış olmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sürücü belgesi numarasını girerek ceza puanını sorgulayabilirsiniz.

Bu hizmet ile sorgulamak istediğiniz sürücü belgesi numarasını girerek, sürücü hakkında sistemde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sürücü belgesi iptal bilgisi sorgulama

Plaka ile trafik cezası ve araç bilgisi sorgulama ve sürücü belgesi ceza puanı sorgulama işlemlerinde olduğu gibi e-devlet'e giriş yaptıktan sonra yapabileceğiniz bir diğer işlem de sürücü belgesi iptal durumu sorgulama. Sürücü belgesi numarası girdikten sonra sürücü belgesinini iptal edilip edilmediğini öğrenebilirsiniz.

Bu hizmet ile sorgulamak istediğiniz sürücü belgesi numarasını girerek, belgenin iptaline ilişkin bilgiye erişebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan bütün bu sorgulamalara ulaşmak için turkiye.gov.tr/emniyet-genel-mudurlugu adresinden faydalanabilirsiniz.

Eğer e-devlet şifrenizi bilmiyor iseniz; e-devlet şifresi nasıl alınır? haberimizden öğrenebilirsiniz.