Mahkemeden şaşırtan karar!

Kars'ta Sulh Ceza Hakimliği, otomobiliyle radara yakalanan sürücünün itirazını haklı buldu!

Mahkemeden şaşırtan karar!
Mahkemeden şaşırtan karar!
GİRİŞ 26.03.2015 21:12 GÜNCELLEME 26.03.2015 21:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kars'ta Sulh Ceza Hakimliği, otomobiliyle radara yakalanan sürücünün itirazını haklı bularak, "tuzak kurmanın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı" gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.

Ali Gaffar Okkan Bulvarı'nda 23 Ekim 2014'te 70 kilometreyle gitmesi gerekirken 90 kilometreyle giderek radara yakalanan Necat Yağcı'ya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 172 lira para cezası kesildi.

Cezaya itiraz eden Yağcı, Sulh Ceza Hakimliği'ne "cezanın yasal çerçevede ve hukuka uygun olarak yapılmadığı" gerekçesiyle iptali için dava açtı.

Sulh Ceza Hakimliği de verdiği kararda, sürücünün hız ihlali yapmasının tespit edilerek buna ilişkin fotoğrafın gönderilmesine rağmen, söz konusu yerde uyarı işareti bulunmadığını belirterek, "Yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemenin, tuzak kurmanın, hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı, Yargıtay kararlarının bu yönde olduğu, bu suretle itiraz edenin itirazı yerinde görülmekle usulsüz düzenlenen tutanağın iptaline ve idari para cezasının kaldırılmasına" hükmetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • cozumsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    millet radar arabasini gorup yavasliyor sonra yine basip gidiyor.ne yazikki sadece uyanik olmayanlar cezalandiriliyor
    Cevapla
  • bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi emniyet karara itiraz etmiyor.hakim kafasına göre yorum yapıyor kanunda levha kayacaksın diye hüküm. Yok.her şey serbest olsun herkes kafasına göre. Hız yapsı
    Cevapla
  • mert çevik 9 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık daha neler. Kimsenin tuzak kurduğu yok.
    Cevapla
  • birdost 8 yıl önce Şikayet Et
    Polisimiz ceza kotasını tamamlamak için tuzak kurmaktadır maalesef.
    Cevapla
  • Isa Tunc 9 yıl önce Şikayet Et
    Gel o itirazi burada yani Almanya da yap gör basina gelenleri. Birincisi fotograf verilmez gösterilmez. Eger illa fotografi görmek istersen mahkemeye müracaat edersin Üccüncüsü eger hakli isen ne ala yoksa mahkeme masraflari ile birlikte cezayida ister tipis tipis, ister aslanlar gibi ödersin Dördüncü olarak bu bir ders olur ve birdaha ayni hataya düsmezsiniz. Saygilarimla.
    Cevapla
  • abdul aga 9 yıl önce Şikayet Et
    almanya gorduk, o kadarda abartma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle