Plaka ile araç sorgulama Araç muayene randevu alma

Araç sahipleri araçlarının muayenesi için araç muayene randevu sorgulama sayfasından randevu alabilmektedir.

Plaka ile araç sorgulama Araç muayene randevu alma
Plaka ile araç sorgulama Araç muayene randevu alma
GİRİŞ 28.03.2015 09:26 GÜNCELLEME 28.03.2015 09:25

Araçlar ile ilgili sigorta ve hasar durumları ile ilgili kayıtlar resmi olarak tutulmaktadır. Bu bakımdan vatandaşların bu tür konularda bilgi alabilmesi mümkündür. İşte araç hasar tramer kaydı sorgulamaları ve muayene işlemleri...

PERT KAYDI SORGULAMA

Satın almaya karar verdiğiniz araç eğer ikinci el ise birtakım olumsuz durum ile karşılaşmanız olasıdır. Örneğin size cazip gelen ve almaya niyetlendiğiniz araç pert yani ağır hasarlı olabilir. En iyi şekilde kamufle edilmiş hasarları nedeniyle, araçta bulunan kusuru görmeniz zor olabilir. Bazı durumlarda ise araç, hurdadan tamir edilme olabilmektedir. 

Eğer bu gibi olaylara maruz kaldıysanız yapacağınız ilk işlem ‘araç kaza geçmişi sorgulama’ olarak bilinen pert kaydı sorgulaması yapmak olacaktır. Alacağınız aracın hasar kaydını öğrenip daha önceden varsa karıştığı kaza, kazanın boyutu gibi detaylı bilgilere ulaşabilmeniz pert kaydı sorgulama uygulaması ile mümkündür. Pert kaydı sorgulama yani ağır hasar kaydı sorgulamasını plaka ile ya da şasi no ile tramer üzerinden yapabilmeniz imkan dahilindedir. 

Araç sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılabildiği gibi otokontrol 5664 kısa mesaj servisi hizmeti kullanılarakta yapılabilmektedir. Araç sorgulama hizmetine en çok ihtiyaç duyulan zaman araç alım satım durumlarıdır. Araç alım satım işlemlerinde bahse konu olan araç hakkındaki bilgilere yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar sayesinde ulaşılabilmektedirler. Bu iki uygulama sayesinde araçların hasar geçmişi, kaza bilgileri, sigorta poliçeleri gibi bilgiler rahatlıkla ve şeffaf bir şekilde öğrenilebilmektedir.

E Devlet Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Turkiye.gov.tr üzerinden e devlet şifresi yardımı ile yapılan sorgulama e devlet araç sorgulama diye adlandırılmaktadır. E devlet kapısının sağladığı hizmetlerden biri olan araç sorgulama işlemi özellikle aracı satın alacak kişiye büyük avantaj sağlamaktadır. Alıcı kişinin satıcıya herhangi bir şey sormasına gerek kalmadan tüm bilgileri bu uygulama sayesinde öğrenebilmektedir.
 

OTOKONTROL 5664 Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigorta Bilgi Merkezinin çalışmaları sonucunda hayata geçirilen sistem gayet kullanışlı basittir. Her cep telefonu olan GSM kullanıcısı bu hizmetten kolaylıkla faydalanabilmektedir. Turkcell , Avea, Vodafone GSM şirketleriyle anlaşılarak uygulamaya konan sistemde, araçların hasar geçmişleri, mağduriyet bilgileri, trafik poliçe bilgileri, karışmış oldukları kazalar, kaza tespit tutanak bilgileri yer almaktadır.
Bu bilgiler sayesinde araçlarla alakalı tüm bilgilere ulaşılabileceği gibi alım satım sırasında doğabilecek anlaşmazlıklarında önüne geçilmiş olur.Araç sorgulama işlemi için cep telefonlarınızdan plakanızı yazıp 5664 servisine kısa mesaj yollayabilirsiniz.

Trafik cezanızı da buradan sorgulayabilirsiniz.

Araç sorgulama

Araç muayene randevu alma

Trafik cezası sorgulama TIKLAYIN >>>

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

İnternet web uygulaması üzerinden vergi borcunu veya bu uygulama altında yer alan borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Bu uygulama ile birlikte size veya aracınıza kesilen trafik cezasını kredi kartınız ile ödeme imkanına sahipsiniz. Bu bölümde bu cezaları nasıl ödeyeceğinizi anlatacağız.

Yapmanız gereken internet web idaresi sistemine giriş yapmak olacaktır. Açılacak olan sayfada karşınıza "Trafik Cezası" yazan bir buton çıkacaktır. İşlemi yapmak için  "Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme" butonuna seçiniz. Açılacak olan sayfa da girmeniz gereken bilgiler aracın plakası, araç sahibinin TC kimlik no veya vergi numarası ve aracın tescil tarihidir. (aracın trafiğe çıkış tarihidir.) Tescil tarihi 2.el araçlar için noter satış sözleşmesindeki satış tarihi veya araç ruhsatı üzerinde yazan tarihtir. Plaka sisteme yazılırken bitişik şekilde yazılmalıdır.

Tamam butonuna basmanız ile birlikte karşınıza; araca ait mükellef bilgileri, aracın varsa Motorlu Taşıtlar Vergisi borçları, araca kesilen Trafik Cezaları bilgileri, yapılan vergi ve ceza tahsilat bilgileri ve Beyanlı Trafik Cezası Ödeme gibi uygulamalar çıkmaktadır.
Aracınıza ceza yazılmış ise ceza bilgileri butonuna bastığınız zaman bu cezanızı görebilirsiniz. Ceza durumunuz varsa ödeme yapmak için trafik cezasının sol baş tarafında bulunan "seçiniz" şıkkını işaretleyiniz. Şeçimi yaptıktan sonra karşınıza çıkacak "Kredi Kartı ile Ödeme" butonu tıklayınız. Bu butona basarak kredi kartı bilgilerini gireceğiniz sayfa karşınıza çıkacaktır. Kredi kartı bilgilerini girerken cep telefonunuz yanında olması sizin yararınıza olacaktır. Çünkü sistem size bankanızın cep telefonunuza yolladığı şifreyi girmenizi isteyecektir. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra internet vergi dairesi üzerinden ödeme yapabilir makbuzunuzu alabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Gelişen teknolojinin bir sonucu olarak artık birçok işlemi online ortamdan yapma imkanına sahip durumdayız. Gelişen bu teknoloji ile birlikte artık birçok noktada kamera ile korunma gelmiştir. Kameraların yaygın olarak kullanıldığı bir başka yer ise trafiktir. Gelinen bu nokta da artık tüm araçların trafikteki hareketleri anbean kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar sonucu trafik cezaları da artık sisteme yansımış durumdadır. Bu sistemden dolayı ceza alıp almadığımızın farkında bile olamayabiliriz.
Artık ikamet adresinde yer almıyorsanız yani kayıtlı olan adresinizde ikamet etmiyorsanız size yazılacak olan cezadan haberdar olamazsınız. Çünkü yazılan cezalar direkt olarak ikamet adresinize posta yolu ile gönderilmektedir. Türk ceza kanunu hükümlerine göre kayıtlı olan adresinizde bulunmuyorsanız tebliğ edilen cezadan haberim yoktu gibi bir bahanede de bulunma hakkına sahip değilsiniz. Bunun yanında zaten adresinize gönderilen tutanak, belirtilen adreste bulunmuyorsanız mahallenin muhtarına teslim edilir ve size tebliğ edilmiş gibi işlem görür. Vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaması için Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir uygulamayı hizmete koymuştur. Bu yeni uygulama trafik cezası sorgulama uygulamasıdır.

Hizmete yeni girmiş olan trafik cezası sorgulama uygulaması online olarak yapılan uygulamalardandır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan trafik cezası sorgulama uygulaması birçok konuda sizlere kolaylık sağlamaktadır. Bu uygulama ile yani trafik cezası sorgulama uygulaması ile birlikte aracınızın üzerinde ceza olup olmadığını öğrenebilirsiniz bunun yanında plakaya da ceza yazılıp yazılmadığı hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. Bu uygulamadan yararlanmak için yapmanız gereken bazı işlemler vardır. İlk olarak online ortamdan trafik ceza sorgulama uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemi için ad-soyad, T.C kimlik no ve doğum yılı bilgilerinizi sistem sizden talep etmektedir. Artık sizde sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Hasar Kaydı Sorgulamada Dikkat Edilecekler; 

Bu tür sorgulamalar yapılırken, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da bulunmaktadır. Yapılan sorgulamalarda araçların sadece resmiyet kazanmış olan kazaları belirtilmektedir. Kişilerin kaza yapıp, herhangi bir tutanak tutmadan olay kapatmaları halinde bu kazaların hasar sorgulaması yapılarak öğrenilebilmesi mümkün değildir. Bu nedenle araç sorgulama yapan kişilerin bu konuda dikkat etmesi gerekir.

Haberimizdeki tüm bu bilgiler doğrultusunda araçların hasar durumları ile ilgili paylaştığımız adımları takip ederek siz de araçların hasar durumları hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu konuda ücretli bir servisten yararlanacağınızı unutmamanız gerekir.