HGS ceza sorgulama trafik cezası işlemleri

HGS, ücretli geçişlerin yapıldığı yollarda kullanılan elektronik bir sistemdir. HGS ceza sorgulama trafik cezası işlemleri bu sayfada

HGS ceza sorgulama trafik cezası işlemleri
HGS ceza sorgulama trafik cezası işlemleri
GİRİŞ 01.03.2015 09:01 GÜNCELLEME 01.03.2015 10:00

HGS ceza sorgulama işlemleri, HGS ile ilgili diğer işlemler için PTT tarafından oluşturulan online HGS işlemleri sayfasına giriş yapılması yeterlidir. Bu sayede kolayca ve ücretsiz olarak HGS ile ilgili tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS CEZA SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

HGS Ceza ve Kaçak Geçiş HGS sisteminde ceza işlemleri kaçak geçiş yapanlar için uygulanmaktadır. HGS abonesi olan kişilerin de kaçak geçiş yapabilmesi mümkündür. Öyle ki geçiş için HGS bakiyelerinde yeterli ücret bulunmayan ve HGS sisteminden geçen kişiler de bu nedenle kaçak geçiş yapmış olarak sayılmaktadır. HGS aboneliği olmayan kişilerin de bu sistemi kullanması durumunda ceza uygulanmaktadır. Kişilere verilecek olan cezalar, geçiş ücretlerinin 11 katı olarak belirlenmiştir. Fakat bu konuda yedi gün içerisinde abonelik yaptıran ya da bakiyelerine ücret yükleyen kişiler cezadan kurtulabilmektedir.

HGS Ceza Sorgulama HGS ceza sorgulama yapmak için PTT’nin internet sitesi üzerinden HGS için oluşturduğu özel sayfaya giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama bölümünü kullanarak HGS cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. Açılacak olan yeni sayfada ise plaka numaranızı yazmanız yeterli olacaktır. Bu sorgulamanın ardından plaka üzerinden herhangi bir ceza olup olmadığı yayınlanacaktır. Ceza ile ilgili detaylı bilgi alabilmeniz de mümkündür. Bunun yanında cezanızın olmadığı durumda, sistem tarafından bu durum da belirtilmektedir.

HGS Bakiye Sorgulama HGS bakiye sorgulamak için kişilerin PTT’nin online sistemini kullanmanız gerekmektedir. PTT’nin internet sitesi üzerinden oluşturduğu HGS işlem paneli üzerinden HGS aboneliğiniz ile ilgili tüm işlemleri yapabilirsiniz. Bu imkandan yararlanmak isteyen kişilerin online sisteme bir kere üye olması gerekmektedir. Bunun ardından bu üyelik ile birlikte her girişte bu üyelik bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

HGS Bakiye Yükleme HGS bakiye yüklemek için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bankalar aracılığı ile bakiye yükleyebileceğiniz gibi PTT üzerinden de HGS aboneliğinize bakiye yükleyebilirsiniz. Bu konuda pek çok bankada otomatik yükleme talimatı verebilmeniz de mümkündür.HGS konusunda aklınıza takılan ve HGS ceza ile ilgili tüm işlemlerinizi haberimiz yardımı ile yapabilirsiniz. Özellikle PTT’nin oluşturduğu HGS online işlemler sistemi, size bu konuda yardımcı olacak ve tüm işlemleriniz için size yardımcı olacaktır.