Araç sahipleri için yeni düzenleme

Tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni uygulamaya göre artık araç sahibinin ikametgâhına göre de prim belirlenebilecek.

Araç sahipleri için yeni düzenleme
Araç sahipleri için yeni düzenleme
GİRİŞ 24.02.2015 12:12 GÜNCELLEME 24.02.2015 12:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hazine Müsteşarlığı, trafik sigortasında ikametgah esaslı poliçe düzenlenmesinde değişikliğe giderek, primlerin sigorta şirketlerinin tercihine göre plakaya ya da araç işletenenin ikametgahına göre belirleneceğini açıkladı.

YENİ DÜZENLEME

Hazine'den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Gerçek kişiler için düzenlenecek trafik sigortası poliçelerinde şirketlerin tercihlerine göre işletenin ikametgah ilinin ya da aracın plaka numarasının temsil ettiği ilin esas alınmasına; tüzel kişiler için ise bağlı bulunduğu vergi dairesinin bulunduğu il ya da aracın plaka numarasının temsil ettiği ilin esas alınmasına karar verilmiştir."

YORUMLAR 11
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el araç alanların plaka değiştirmesine gerek kalmadan adrese dayalı sigorta yaptırması mümkün olacak. bence olumlu.
    Cevapla
  • Abdullah Türk 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu anadoludan araba alıp küçük ilin plakası ile istanbulda az prim ödeyebiliyordu. Bunun önüne geçilmiş. Tersten bakıldığında da küçük ilde olup mesela ankaradan araba aladığınızda plakayı değiştirme gereği hissediyordunuz çünkü ankara primi daha yüksek. Şimdi gerek kalmayabilir çünkü ikamete göre poliçe kesilecek.
    Cevapla
  • Ahmet ÇINAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah keşke yılda iki kez alınan araç pullarına bu kıstasa göre belirlenip alınsa ne iyi olur.
    Cevapla
  • Erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupda da böyle.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Az bile yapıyorlar.bize herşey müstahak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle