Otomotiv tarihinin en büyük yatırımı

Yıldız Holding'den sonra bir dev yatırım kararı da Koç'dan geldi. Tofaş, yeni Doblo dahil 4 model için 1.4 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Otomotiv tarihinin en büyük yatırımı
Otomotiv tarihinin en büyük yatırımı
GİRİŞ 06.11.2014 09:52 GÜNCELLEME 06.11.2014 10:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD’li Chrysler’i satın aldıktan sonra ismini Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) olarak değiştiren İtalyan otomotiv devi Fiat, 5 yıllık kalkınma planında en büyük ve en önemli görevi Türkiye'de Koç Holding'le ortak olduğu Tofaş’a verdi.

Tofaş, Bursa’da yeni Doblo ve daha önce açıklanan yeni sedan modele ek olarak 2 yeni model üretecek. Bu 4 model için toplamda 1.4 milyar dolarlık tarihi yatırım yapılacak.

7 YILDA 700 BİN ADET

1.4 milyar doların 880 milyon doları yeni Doblo ve yeni sedan modeli için, geri kalan 520 milyon doları ise 2 yeni model için harcanacak. İki yeni modelden 2016-2023 yılları arasında 700 bin  adet üretilecek. 

Üretimine başlanan yeni Doblo dışında Bursa’da devreye girecek 3 yeni otomobil orta sınıfta yer alacak sedan, hatchback ve station wagon modellerden oluşacak. Sırasıyla 2015 ve 2016 yıllarında devreye girecek bu 3 model Fiat’ın orta sınıftaki yeni ailesi olacak. 2015 yılında üretimine başlanacak ve Linea’nın yerini alacak kompakt sedan modeli iç pazar, 2016 yılında devreye girmesi planlanan yeni hatchback ve station wagon modelleri ise ağırlıklı olarak ihracata yönelik olarak Bursa’da üretilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 16
  • kolibri 9 yıl önce Şikayet Et
    yıldız la koçun farkını anlamadım. birisi yurt dışı menşeli dev şirketleri satın alıyor. diğeri yurt dışı menşeli firmalara çalışıyor. biri patron diğeri ışçi olmuyor mu.
    Cevapla
  • koc un yaptigi ile ulkerin yaptigi asla bir kefeye 9 yıl önce Şikayet Et
    ulker sadece biskivit icin 3 milyar dolar odedi bu 1 yani bunun otomobil e karsiligi 2 kati fazla demektir 2. olarak ulker gidip gavurun markasina fason uretim yatirimi yapmadi koskoca markasi satin aldi yani 3 sene sonra fiat ben turkiyeden cikacam dedi mi koc un o fabrikalari elinde patlar yana yana baska marka pesinde kosar cunku fasoncu aynen konfeksiyoncular gibi yani simdi koc ile ulkeri ayni kefeye komak icin koc un bir otomobil markasini tum haklari ile satinalmasi gerek ki buda at ile deve degil koskoca jaguar 1.5 milyara hindistana gitti ustelik range rover de icinde crysler desen oyle daha bi dunya marka 2 milyarin altina satildi amma bizden alici cikmadi koc anca fason uretir bu sebeptendir ki sabancilar koc u 10 a katladi son yillarda. sabancilarin teker teker mallarina bakin en zenginler listesinde ilk 25 in 10 i sabanci ilk 10 un 3 4 u sabanci cunku adamlar fasoncu degil marka yarattilar koc bu gidis ile cok surmez batar da akp tuprasi alicak idi gulen korudu
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    italyan bayraklı montaj fabrikasına bu kadar parayı harcayan koyunlar yerli otomobili intihar görmeye devam ediyor!
    Cevapla
  • yerli araba 9 yıl önce Şikayet Et
    yatırım önemli ama yatırımın yeri miktarından dahada önemli. yerli otomobil yapsak başka ülkelerede ihraç etsek fena mı olur. tam tersini yapıyoruz biz. elin memleketindeki markaları üretiyoruz. bu yatırım arabaya yatırm dan ziyade son zamanlarda yerli otomobil konusunun ziyadeleşmesine tepki olarak darbe olarak ortaya çıkan bir oyuna benziyor. yatırım var ancak arabaya değil oyuna yatırım gili geliyor bana ???
    Cevapla
  • muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    KOÇ gibi adamsın.ALLAH seni başımızdan eksik etmesin.Senin sayende sanayi büyüyor gelişiyor bilime daha çok yaklaşıyoruz.ALLAH sana cennet nasip eylesin.Her kazandığın para sana helal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle