Uçan otomobil ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Uçan otomobiller her ne kadar kulağa hala bilim kurgu filmlerinin bir parçası gibi gelse de AeroMobile 3.0 ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

GİRİŞ 30.10.2014 15:47 GÜNCELLEME 30.10.2014 15:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pioneers Festival’da AeroMobile 3.0′ın son düzenlemelerinin yapılabilmesi ve özelliklerinin test edilebilmesi için ilk prototipi uçuşa çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl AeroMobil 2.5 prototipiyle ilk başarılı uçuşunu gerçekleştiren Slovakyalı firma, AeroMobil 3.0′da da başarılı bir uçuşa imza attı. Uçan Roadster olarak tanımladıkları modelin prototipi ağırlık olarak seri üretime geçirilecek olan final modelinde kullanılacak olan malzemelerden üretildi. Ayrıca prototip olmasına karşın uçuşa çıkarılan model, final modelin tüm özelliklerine de sahip. Bu özelliklere elektirkli ekipmanlar, otopilot ve paraşüt açma sistemi de dahil.

Kanatlarını kokpitin arkasına gizleyerek otomobile dönüşen AeroMobil yakıt olarak da benzin kullanıyor. Oldukça heybetli görünen otomobilin normal park alanlarına sığacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR 4
  • Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    Uçan araba ile seyyahat etmek ne kadar helal?.
    Cevapla
  • OSMAN TARI.... 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu aracın Türkiye'ye gelmesini istemem :) İstanbul'da hergün yol üzerinde yakıtı bitip trafiği tıkayan onlarca otomobil görüyorum... Düşünsenize Türkiye' de bir günde bunlardan kaç tane düşer ....
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar uçan araba yaptı biz daha araba üretecez ...
    Cevapla
  • vedat 9 yıl önce Şikayet Et
    Evrenin sırrı doğada.Uğur böceğini düşünün kabuğunun içinden kanat çıkıyor ve uçuyor.Sonra kanatlarını saklıyor uçabileceğine inanılamıyor.
    Cevapla