BMW ve Mercedes'ten ortak otomobil

BMW ve Mercedes tarafından ortak geliştirilen elektrikli otomobil Visio.M EV” konsepti tanıtıldı.

BMW ve Mercedes'ten ortak otomobil
BMW ve Mercedes'ten ortak otomobil
GİRİŞ 29.10.2014 15:12 GÜNCELLEME 29.10.2014 15:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bilim adamlarının yanı sıra BMW ve bünyesinde Mercedes’i de bulunduran Daimler Grubu’nun katkılarıyla geliştirilen “Visio.M EV” konsepti, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı.  İki rakip, birkaç ay önce de kablosuz şarj konusunda işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Alman yan sanayi firmalarının oluşturduğu bir konsorsiyumun da destek verdiği araç, tamamen “hafiflik” felsefesiyle imal edildi. Bu amaçla, BMW’nin elektrikli i3 modelinde kullanılan hafif malzeme teknolojisinden de yararlanılan Visio.M’de camlar dahil neredeyse tüm gövde parçaları özel reçineler, polikarbonat ve farklı kaplamalarla yapıldı.

Visio.M EV BMW Mercedes
Sürüş menzilinin uzatılması için ağırlık mümkün olduğunca azaltılırken, sadece polikarbonat levhaların bile aracın 4 km daha fazla yol gidebilmesine olanak tanıdığı belirtiliyor.

Diğer hafifletmeler ve başarılı ısı yalıtımının da, klimanın daha az çalışmasını sağladığı, böylece ekstradan yaklaşık 20 km menzil kazanıldığı kaydediliyor. Araçta 15 kW gücünde bir motor bulunurken, toplam ağırlığın, aküler hariç 450 kg civarında olduğuna dikkat çekiliyor.

Visio.M EV BMW Mercedes

YORUMLAR 8
  • yorumyapar 9 yıl önce Şikayet Et
    Oyuncak arabaya benziyor. Şaka gibi
    Cevapla
  • Cemil 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah çalışana verir beyler.'ve en leyse lil insani illa ma sea' (insanın ancak çalıştığının karşılığı vardır) Çalışan ister müslim ister gayri müslim olsun değişmez.islam dünyası birbirinin boynunu vurmakla,birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul.ölende öldüren de Allah diyerek iş yapıyor.İftira atanda Allah diyor kuyuyu kazanda allah diyor kuyuya düşende Allah diyor.Başımızdan eksik olmayan bunca musibetin meydana gelişinde bunları yönetenlerin hiç sucu yokmu.Bana ne demenin hiçmi önemi yok.idareyi maslahatcılığa göz yumanların hiçmigünahı yok.Kuranın mealini zahmet buyurup baştan sona okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Lütfen kuranın mealini okuyunuz.okuyunuz ve gerçekleri kendi gözünüzle görünüz.
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    İster inanın ister inanmayın bundan yaklaşık 30 yıl önce çok büyük bir ekonomik kriz olmuştu,bu kriz sırasında BMW fabrikası işçilerini uyararak kısa mesai sistemine geçeceklerini ve bu bilginin asla dışarıya sızdırılmamasını istemişlerdi.Bu kriz sırasında BMW işçilerinin bir çoğuda gizlice Mercedes fabrikasında çalıştırıldılar.Bunlardan biride münih'te yaşayan bir akrabamızdı.Onun için bu habere hiç hayret etmedim ve o günden beri asla filanca firma çok büyük asla batmaz diye düşünmüyorum.Son olarak şunuda eklemek isterim bazı ürünlerin boykot edilip alınmadığı zamanlarda birileri size sen ürün alsan ne olur almasan ne olur koca firma batacakmı derlerse bu örneği lütfen hatırlayın.Batmayacak firma olamaz,batmasada tökezler.
    Cevapla
  • Legend 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden şaşırıyorsunuz ki?! Küfür tek millettir... Yani tek ülkedir, tek ordudur, tek firmadır vb.
    Cevapla
  • küfür tek milletmiş 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar küfürde birleşmemişler üretimde birleşmişler ki onlar küfürde birleşiyor sen hakta birleşemiyorsan bence git ayarlarını kontrol ettir, kimin ne olduğunu en iyi Allah bilir.
    Cevapla
  • snan 9 yıl önce Şikayet Et
    rezalet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle