Klasik araçlar Kazan sokaklarında!

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Gaziler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte klasik otomobil ve motosikletler sergilendi.

Klasik araçlar Kazan sokaklarında!
Klasik araçlar Kazan sokaklarında!
GİRİŞ 21.09.2014 17:47 GÜNCELLEME 21.09.2014 17:48

Kazan Belediyesi ve Kore'de Savaşanlar Kıbrıs ve Güneydoğu Kahramanları Derneği (KORESAVAŞ) tarafından Gaziler günü kapsamında düzenlenen klasik otomobiller ve motosikletliler Kazan'da sergilendi. Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK) ve Türkiye Motosiklet Gurubunun katılımıyla Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kazan sokaklarında tanıtım turu atıldı. Yaklaşık 10 kilometrelik tanıtım turunun ardından Pazar yerinde sergilenen otomobil ve motosikletler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Program Kapsamında Türkiye'nin ilk Köylü kadın milletvekili Satı Kadın'ın müzesini de ziyaret eden grup, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaşları 35-63 arası değişen yaklaşık 30 otomobil ve 15 motosikletin katılımı ile düzenlenen program kapsamında gelen vatandaşlar tek tek otomobiller hakkında bilgi verildi. Otomobil Sergisi daha sonra TAI Uçak Fabrikası lojman alanında da ilgiyle karşılandı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı açıklamada, "Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında vatanı için canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamak ve onlara hak ettiği önemi vermek adına ilçe halkıyla birlikte farklı bir etkinliğe imza atalım istedik. Gazilerimizin de Türkiye'nin kalkınmasında ve ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük katkılarını unutmamak ve onlara verdiğimiz değeri göstermek adına yapmış olduğumuz güzel bir etkinlik oldu. 7'den 70'e herkesin gösterdiği ilgi sayesinde keyifli bir gün geçirmiş olduk. Klasik otomobiller sayesinde çocukluğumuzun hatıraları canlanmış oldu. İçlerinde Öyle güzel araçlar vardı ki, içinde her biri makam aracının konforunu aratmayacak kalitede" dedi.

Kazan Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs gazisi Özcan Altunel ise Erzurum'da büyüdüğü için gençliğinde bu otomobilleri görme şansı olmadığını belirtirken, "Bu otomobillerle ilk olarak Ankara'da tanıştım. Belediyemiz tarafından bizleri hatırlamak ve onure etmek adına klasik otomobillerle yapılan bu sergi bizleri çok mutlu etti" dedi.