Otomotiv sektöründe "Ar-Ge Proje Pazarı" 17 Nisan'da

Bursa'da, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince bu sene 3'üncü organize edilen "Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı"nda, konferans, panel ve sergilerde sektördeki son gelişmeler ele alınacak

Otomotiv sektöründe "Ar-Ge Proje Pazarı" 17 Nisan'da
Otomotiv sektöründe "Ar-Ge Proje Pazarı" 17 Nisan'da
GİRİŞ 13.04.2014 12:11 GÜNCELLEME 13.04.2014 12:11

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği "Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı", 17-18 Nisan'da sektörün paydaşlarını Bursa'da bir araya getirecek. "Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" kapsamında yaklaşık 600 başvuru arasından seçilecek tasarımların sahiplerine ise 300 bin lira ödül verilecek.

OİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, proje pazarı ve yarışma etkinlikleri, 17-18 Nisan'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine Ar-Ge, tasarım ve inovasyon ile taşımaya hazırlanan OİB, bu yönde hedefine ulaşabilmek için organize ettiği "Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı" ve "Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması"nın 3'üncüsünde, sektörün paydaşlarının bir araya gelmesini sağlayacak.

"Nanovation" kitabı ve "Bir küçük araç, dünyaya büyük düşünmeyi ve cesur hareket etmeyi nasıl öğretebilir?" yaklaşımıyla öne çıkan, inovatif uygulamalarıyla şirketleri en yenilikçi hale getiren Jackie ve Kevin Freiberg çifti, yer alacakları konferansta sektöre yeni bir bakış açısı sunacak.

Ayrıca hizmet ve teknolojik inovasyon süreçlerinin tasarlanması, operasyon stratejileri ve inovasyon yönetimi konularında uzman Doç. Dr. Nuran Acur, konferans verecek.

Almanya'nın bilim ve teknoloji üretim merkezi olarak öne çıkan Fraunhofer Enstitüsünde otomotiv, makine, beyaz eşya, elektronik, yan sanayi ve tıbbi cihaz sektörlerinde ulusal ve uluslararası çeşitli Ar-Ge teknoloji ve strateji danışmanlık projelerini yöneten Mehmet Kürümlüoğlu da konferans konuşmacıları arasında bulunuyor.

Volkswagen, General Motor, Nissan gibi önemli markalara tasarımlar yapan Sedat Öztürk ile Murat Armağan, Kaan Doğancıoğlu, Ernur Mutlu, Tarık Öğüt, Altan Yıldırım, Mustafa Gökler ve Ahmet Hacıyunus gibi tasarımcılar, Ar-Ge merkezi müdürleri ve akademisyenlerden oluşan panelistler ise sektörle ilgili son gelişmeleri anlatacak.

Yarışmanın tanıtımı için 15 kentte 25 üniversite ziyaret edildi

Ekonomi Bakanlığının desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisinin koordinatörlüğünde yapılacak "Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" ise otomotiv endüstrisinde nitelikli ürün ve katma değeri artırmak amacıyla planlandı.

Yarışmaya bu yıl 600'e yakın proje başvurusu yapıldı. Etkinlik tanıtım çalışmaları kapsamında 15 kentte 25 üniversite ziyareti gerçekleştirilerek bin 40 öğrenci ve 63 öğretim görevlisiyle bir araya gelindi.

Başarılı projeler, Merinos AKKM'de sergilenerek otomotiv endüstrisinin ana ve yan sanayi firmalarına tanıtılacak. Dereceye girecek projelerin sahiplerine ise 300 bin lira ödül verilecek. Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülecek başarılı proje sahibi öğrenciler, Bakanlık desteğiyle yurt dışında eğitim imkanına kavuşacak.

Proje Pazarında değerlendirmede 60 puanın üzerinde yer alan projeler, ödül törenleri sırasında sergilenerek ana ve yan sanayi firmalarına tanıtılacak, üretim için ortam hazırlanacak.

KAYNAK: AA