Bu araba son 'engeli' kaldırdı

ABD özel bir şirketin tanıtımını yaptığı Kenguru isimli elektirikli araç yürüme engellilere tekerlekli sandalyelerinden inmeden direksiyon başına geçme fırsatı veriyor.

Bu araba son 'engeli' kaldırdı
Bu araba son 'engeli' kaldırdı
GİRİŞ 16.02.2014 04:24 GÜNCELLEME 16.02.2014 04:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Macaristan'da başlatılan ancak maddi sıkıntı nedeniyle ABD'ye taşınan araba projesinin ilk örnek ürünü basına tanıtıldı.

Teksas eyaletinde özel bir şirketin ürettiği Kenguru isimli araç, tekerlekli sandalye kullananlar için geliştirildi. Tek kişilik olan arabanın yukarıya açılır arka kapısı sayesinde şoför tekerlekli sandalyesi ile birlikte arabaya binebiliyor. Arka kapıyı kumanda ile açan şoför daha sonra motosiklet şeklindeki hareket sistemi ile trafiğe çıkabiliyor.

Elektrikli olan sarı renkteki Kenguru, tek seferlik şarjı ile 8 saat seyir edebiliyor. Saatte 40 kilometre hıza ulaşabilen araç 290 kilogram ağırlığında.

İSMİ KANGURUDAN ESİNLENDİ

Kenguru isminin Macarca kangurudan geldiğini belirten şirket yöneticileri, arabanın seri üretimine 18 ay içinde başlayacaklarını duyurdu.

Yöneticiler ayrıca 2,15 metreye 1,15 metre olan arabanın küçüklüğü sayesinde engelli kullanıcılar için park sorununu da ortadan kaldıracağını söylüyor.

Kenguru ile ayrıca tekerlekli sandalyeye mahkum olanların tek başlarına istedikleri uzaklığa gitmelerinin önünün açılacağı kaydedildi. Arabanın satış fiyatı ise 25 bin dolar (54 bin TL) olacak.

YORUMLAR 6
  • Levent Uğur 10 yıl önce Şikayet Et
    Son engel mi?. Son engel para. Para engelini aşınca oluyor bu imkanlar.
    Cevapla
  • burak burak 10 yıl önce Şikayet Et
    2 500(iki bin beşyüz) dolardır o,. tekzen e girip, malzeme toplasan oradan aldıklarınla bile kendin yaparsın bunu, ne ki bu?
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    sakami bu fiyat boyle abd sitelerinde sifir arac fiyatlarina bi bakin. koskoca ustu acik arabalar bile 20.000 dolardan basliyan fiyatta en pahalli araclari 30.000 iken bu yogurt kutusu mu 25 kagit olucak
    Cevapla
  • TurQuaZ 10 yıl önce Şikayet Et
    yani. parası olmayan engelliler bu olanaktan faydalanamayacak. aristo mantığı ile para var huzur var. paran yoksa şakire çay yok.
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    koltuksuz yarım araba. 54 bin lira. ne bu altından mı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle