Almanya'da büyük skandal!

Almanya'da en çok güvenilen kurumların başında gelen otomobil kulübü ADAC'nin "yılın otomobili" oylamasında sahtekarlık yaptığı ortaya çıktı.

Almanya'da büyük skandal!
Almanya'da büyük skandal!
GİRİŞ 20.01.2014 18:08 GÜNCELLEME 21.01.2014 00:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'da en çok güvenilen kurumların başında gelen otomobil kulübü ADAC'nin imajı skandalla birlikte yerler bir olurken, akıllara "daha başka manipülasyonlar da yapıldı mı?" sorusunu getirdi.

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü olan ADAC, geçen yıl "Alman halkının en çok sevdiği otomobil" markasını seçerken oylarda sahtekarlık yapıldığını itiraf etti.

Almanya'da 19 milyon üyesi bulunan otomobil kulübü oylamaya daha önce duyurulduğu gibi 34 bin 299 kişinin katılmadığını, katılımcıların sayısının sadece 3 bin 409 olduğunu açıkladı.

ADAC geçen yılın Almanlar tarafından "en çok sevilen otomobili" olarak Volkswagen Golf'ü seçmişti.

ADAC İletişim Müdürü ve "Motorwelt" adlı kurumun çıkardığı derginin Şef Editörü olan Michael Ramstetter, oylarda sahtekarlık yaptıklarını itiraf etti ve kurumdaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Ramstetter, olayın sorumlusunun sadece kendisi olduğunu söylerken, Alman halkından da özür diledi.

Skandalın ardından kurum içinde inceleme başlatıldı. 2015 yılınından itibaren oylamaların noter huzurunda yapılacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili iddia geçen hafta Süddeutsche Zeitung'da yer almış ancak kurum tarafından yalanlanmıştı.

BÜYÜK KAYIP BEKLENİYOR

Ramsttetter'in bu itirafıyla birlikte Almanların en çok güvendiği kurumların başında gelen ADAC büyük bir imaj kaybına uğrayacak gibi görünüyor.

Skandala ilişkin haberler "son dakika" olarak verilirken, kurumun yaptığı diğer testler ve oylamalar konusunda da şüphelerin oluştuğu tartışması başladı.

YORUMLAR 4
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    hep 3 kağıt. beğendikleri otomobil markasına bakın araba 70 - 80 bine km geldimi tıııırrrttt heryerinden arıza vermeye başlıyor ben bunlar kadar sahtekar görmedim..
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Öyle tırıvırı otomobiller öyle satılır işte. Bizde ki otomobilden anlamayan Alaman hayranları da "araba" diye böyle binerler.
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    haklisin yilmaz .. ama birazda komik... Almanyadayim deyipte ALMAN haberlerine nasil bakmyorsun anlamiyorum... ben simdi Spiegel-Morgenpost-PHOENIX -TAGESSPIEGEL haberlerine baktim hic bir yerde ... bu sayfada yazdigi gibi ALMANLARDAN ÖZÜRL DILEDI olayina rastlamadim..rastladigim...ADAC üyelerinden ve BASINdan özür diledi( basinla gecenlerde atismislardi ) . velevki ALMAN HALKINDAN özür dilesin..dünyanin hic bir yerinde bir politikaci veya baska bir kurum baskani cikipta ... özür dilerken ülkesinde yasayan herksten yani ..ALMAN-ITALYAN-.ISPANYA-AMERIKA-INGILIZ-TÜRK-KÜRT-ARAP vs vs halkindan özür dilerim dedigini duymadim... duyan varmi? merak ettim simdi..o zaman OBAMA bir özür dilemeye baslasin herhalde 150 ülke vatandaslarini say say bitiremez :-) .. aslinda bu TÜRKIYEDE olsa hic birsey olmaz :-))) evvelden her KANAL, REYTING konusunda ilk 3 ten inmiyordu :-) her HABER EN COK IZLENEN haberdi :-) dünyanin hic bir ANKETINde 20-30 milyon kisi ANKET yaptik olayida yok .ADAC den kimse istifada etmez:-)
    Cevapla
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Alman halkindan niye özürdiliyor bu zirtapoz. Bende uyeyim oraya benim gibi bir cok alman olmayip uyesi olan var hepimizdende özürdileceyecekler.Sokaklara bakarsa bu almanyadaki millet hangi otomobilin sevildigi anlasilir.85 milyonluk bir ulkede 3.500 yada 35.000 kisiyle yapilan anket ne kadar dogru olur?Bir evde en az iki otomobil var otomobili olmayanda pek az yani.Benim oyum yeni 5 serisi yani F10 nadir bmw otomobillerini hic sevmezdim ama bununla astilar benim görüsümü.
    Cevapla