Artık otomobillerde de zorunlu!

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Artık otomobillerde de zorunlu!
Artık otomobillerde de zorunlu!
GİRİŞ 16.12.2013 15:29 GÜNCELLEME 16.12.2013 16:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.

Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.

Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.

Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

''Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini azaltıyor."

Bahadır, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • erol çetin 10 yıl önce Şikayet Et
    dayatmayla olmaz. Sn iktidar mensupları insanları bu kadar zorlarsanız bir gün zart diye elbise parçalanır.yanlış yapıyorsunuz.milletin parası varmı,dayatmayla iş yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • engin şen 10 yıl önce Şikayet Et
    yemin ediyorum. uganda'ya göç edeceğim bu ülke yaşanmaz oldu artık uganda bile daha iyidir kış lastiklerine ortalama 700 tl para yani neredeyse asgari maaş bu parayı kaç kişi küt diye verebilir tabi bu kararları verenler 4000 5000 tl maaş alıyorlar herkeside aynı sanıyorlar kısacası tok açın halinden anlamıyor topunu ALLAH'a havale ediyorum
    Cevapla
  • şaban doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık. efendim neymiş kış lastiği zorunluymuş. saçmalık cebinde paran varmı diyen yok. her kes kafasına göre uygulama yapıyor. Takmıyorum varmı ötesi. O polis acaba kendi arabasına kış lastiği taktırmış mı. Bana eksiğimi söyleyen polis önce kendi eksiğini tamamlasın
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    gerçek anlamda demokratik bir ülkede. memurlar kural icat edemez.
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    sonunda durumdaki garabetin farkına varan biri çıkmış. tolga kardeşim seni tebrik ediyorum. emniyet genel müdürlüğü ya da diğer kurumların vatandaşa yükümlülük getirmeye yönelik tüm yetkileri ellerinden alınmalıdır.kuralları meclis koyar. memurlara sadece uygulamak düşer. ama ülkemizde işgüzar çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle