Otokoç Volvo araçları görücüye çıkardı

Otokoç Otomotiv, Samsun'daki tesislerinde Volvo otomobillerinin satış ve satış sonrası hizmetlerine başladı.

Otokoç Volvo araçları görücüye çıkardı
Otokoç Volvo araçları görücüye çıkardı
GİRİŞ 19.09.2013 17:37 GÜNCELLEME 19.09.2013 17:37

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ve Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, Samsun tesislerinde düzenlenen tören öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Otokoç Otomotiv'in iki ana faaliyet konusu olduğunu belirten Özdemir, bunlardan birinin otomotiv perakendeciliği, diğerinin de araç kiralama olduğunu ifade etti.

Otomotiv perakendeciğilinde Türkiye genelinde 35 tesisleri bulunduğunu vurgulayan Özdemir, araç kiralamada hem uzun hem de kısa dönem kiralamada faaliyet gösterdiklerine değindi.

Özdemir, "Otomotiv perakendeciliği tarafında bu yıl 70 bin satış yapacağız. Bu şu demek, Türkiye'de yapılan satışların yüzde 8'i bizim tesislerimiz tarafından yapılacak" dedi.

"Bu yıl 570 milyon lira yatırım gerçekleştireceğiz"

Daha sonra tesisin açılış töreni yapıldı. Burada da bir konuşma yapan Özdemir, Otokoç Otomotiv'in 3,3 milyar liraya yaklaşan cirosu ile Türkiye'nin en büyük 35'inci şirketi olduğunu belirtti.

Otokoç-Volvo işbirliğinin 2009 yılında başladığını ve bu işbirliği ile Volvo'nun Türkiye'deki satış adetlerinin ve pazar payının artmasında çok önemli rol oynadıklarını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Tüketiciyle birebir iletişimde olduğumuz perakende noktalarımızın yaygınlığı ve hizmet kalitesi üzerine titrediğimiz konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda araç yatırımlarımız ile bu yıl 570 milyon lira yatırım gerçekleştireceğiz. Otomotiv perakendeciliğinde 35 satış ve satış sonrası tesisi, araç kiralamada 103 ofis ile Türkiye'nin dört bir yanında toplam 138 noktada müşterilerimizle buluşuyoruz. Araç kiralamada, Avis ve Budget markalarımız ve ulaştığımız 25 bin adetlik araç filosu ile hem günlük kiralama hem de uzun dönem filo kiralama hizmetlerini sunuyoruz."

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Greg Maruszewski ise Samsun'da bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu bildirdi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk yetkili satıcılarını açtıklarını anlatan Maruszewski, "Potansiyeline çok güvendiğimiz bu bölgede Otokoç işbirliği ile genişleyen satış ağımızın bizi önemli bir noktaya taşıyacağından hiç kuşkumuz yok. Volvo Car Türkiye olarak bizi çok mutlu eden bu işbirliğinin her iki taraf için de kalıcı olması en büyük temennimiz. Başarılı geçen 2012 yılının ardından bu sene yeni yüzle 6 model tanıttık" dedi.

Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven de Samsun tesisinin Otokoç'un Taşdelen, Antalya, Adana, Konya ve İstinye tesislerinden sonra Volvo satış ve servis hizmeti verdiği 6'ncı nokta olduğunu kaydetti.

Samsun tesisiyle Volvo'nun Türkiye genelindeki 16 satış noktasından 6'sını temsil eder duruma geldiklerini anlatan Güven, "2013 yılının ilk 8 ayına baktığımızda Otokoç olarak Volvo satışlarının neredeyse yarısını gerçekleştirdik. Bu performansımızla Volvo'nun Türkiye'deki satış adetlerinin ve pazar payının artmasında da çok önemli bir role sahibiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.

KAYNAK: AA