EGM'den '90' hız limiti açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü hız limitinin artırımıyla ilgili basın açıklaması yaymladı.

EGM'den '90' hız limiti açıklaması
EGM'den '90' hız limiti açıklaması
GİRİŞ 05.09.2013 10:40 GÜNCELLEME 05.09.2013 10:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

EGM'den yapılan açıklama şöyle;

Son günlerde bazı basın yayın organlarında "şehir içi hız sınırı 90 km'ye çıkartılıyor" şeklinde haberlerin yer alması ve kamuoyunda tüm yerleşim yerlerinde hız limitlerinin 90 km'ye çıktığı yönünde yanlış algı oluşması üzerine aşağıdaki bilgilendirmenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yerleşim yerleri içerisindeki hız limitleri 50 km olarak belirlenmiştir. Bu hız limitleri, İllerde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) veya İl Trafik Komisyonlarının kararıyla, otomobiller için 20 kilometreye kadar (50+20=70) arttırabilmektedir. Mevcut düzenlemede UKOME ve İl Trafik Komisyonlarının şehiriçi yerleşim yerlerindeki tüm yollarda hız limitlerini artırma yetkisi bulunmaktadır.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemede, yerleşim yerlerindeki hız limiti 50 km olarak devam ettirilmekle birlikte UKOME ve İl Trafik Komisyonlarına verilen 20 km. hız limiti artırma yetkisinin aşağıda nitelikleri belirtilmiş yollarda 32 km'ye kadar arttırılması (50+32=82) öngörülmektedir.

Hız limitinin artırılabileceği yollar ise;

• Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları,

• Belediyelerin yapım ve bakımdan sorumlu olduğu; taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçitlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarıdır.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakla ilgili olarak Karayolları Trafik Yönetmeliğinin yürürlüğünden sorumlu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görüşleri beklenmektedir.

Dolayısıyla şehiriçi hız düzenlemesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği, düzenlemede UKOME ve İl Trafik Komisyonlarınca hız arttırımı yapılabilecek yolların niteliklerinin ve yeni hız üst limitlerinin belirlendiği, çalışma sonuçlanana kadar mevcut hız limitinin 50 km olarak devam ettiği, trafik levhalarında belirtilen hız limitlerine uyulması gerektiği,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 2
  • muzaffer şahin ispirli 10 yıl önce Şikayet Et
    İYİDE MEHMET EMİN BEY. Elin yahudisi,o sözü sadece spor gazeteleri için demiş,sizde çok büyük üstat lafı gibiymiş gibi göstererek yazmışsınız, Beğenenlerde bunu diyenin fenerbahçeli bir eski futbolcu olduğundan bile haberi yok sanırım ki o kadar beğenme olmuş VAY BEE haim revivo sen neymişsin bee.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Emin. Ne güzel demiş Haim Revivo:Türk gazetelerinde tek doğru olan şey tarihlerdir...
    Cevapla