Yerli Otoda "Babayiğit" elektrikliden çıkıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, TÜBİTAK'ın destekleyeceği yerli elektrikli araç üretimi çağrısına, 20 konsorsiyumun başvurduğunu söyledi.

Yerli Otoda "Babayiğit" elektrikliden çıkıyor
Yerli Otoda "Babayiğit" elektrikliden çıkıyor
GİRİŞ 29.07.2013 09:20 GÜNCELLEME 29.07.2013 09:31

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, elektrikli araç teknolojilerinin yerli olarak geliştirilmesi ve bu bileşenlerin kullanılarak yerli elektrikli araç üretilmesi amacıyla TÜBİTAKtarafından açılan çağrının ilk aşamasının tamamlandığını bildirdi.

TÜBİTAK'ın yüzde 100 Ar-Ge desteği vereceği yerli elektrikli otomobile ilişkin, Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında çıkılan "Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi" başlıklı çağrıya 20 konsorsiyumun başvuruda bulunduğunu belirten Ergün, başvuruları değerlendiren TÜBİTAK'ın, 10 konsorsiyumun projesini elediğini söyledi.

Bakan Ergün, 10 projenin ikinci aşamaya geçmeye hak kazandığını belirterek, başvurular arasında otomobil, otobüs ve hafif ticari araç projeleri bulunduğunu kaydetti.

Desteklenecek projelerin en fazla 4 yıl içinde tamamlanacağını ve bu süre sonunda prototip araçların hazır hale getirileceğini kaydeden Ergün, daha sonra üretici kuruluşlar tarafından seri üretime geçileceğini söyledi..

Bakan Ergün, üretilecek araçların kritik ve yeni teknolojilere sahip, dünya ile rekabet edebilecek fiyat ve kaliteye sahip olacaklarını kaydederek, "Bakanlığımız, üretilecek araç segmentine bağlı olarak 5 yıl boyunca toplam 200 araç alımı yapacak ve yerli elektrikli araçların kamu alımlarında da yer alması için teşvik çalışmaları etkinleştirilecek" şeklinde konuştu.