'Emniyet kemeri yılı'nda kontroller sıklaştı

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde bu sene 'emniyet kemeri yılı' ilan edildi.

'Emniyet kemeri yılı'nda kontroller sıklaştı
'Emniyet kemeri yılı'nda kontroller sıklaştı
GİRİŞ 10.06.2013 14:54 GÜNCELLEME 10.06.2013 14:54

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetlemelerde bu yıl alkol ve emniyet kemeri kontrolleri ağırlık kazandı. Bursa'da yılın ilk 5 aylık bölümünde 15 bin sürücüye ehliyet takmamaktan ceza kesildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu sene denetimde ağırlığı emniyet kemeri kullanımına verdiklerini açıkladı.

Yetkililer, Ocak ayından bu yana özellikle de son günlerde yapılan denetimlerle sadece Bursa'da 15 bin sürücüye 'emniyet kemeri takmamak'tan para cezası kesildiğini açıkladı.

Denetimlerin daha da artacağına dikkat çeken yetkililer, emniyet kemerini takmamanın maddi cezasının 77 TL olduğunu dile getirdi.

Yetkililer, "Araç sürücülerimizin araca biner binmez ilk yapacakları iş emniyet kemeri takmak olmalıdır. Çok kısa mesafe gidilecek bile olsa emniyet kemeri muhakkak takılmalı. Aslında emniyet kemeri kullanmamızı en çok gerektiren husus da şehir içi yolculuklardır. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80'i evinize 30-35 kilometre uzaklıkta ve 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşmektedir. Ayrıca trafik kazası ölümlerinin yüzde 35'i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana gelmektedir. Bizim, denetimlerdeki amacımız, vatandaşa ceza yağdırıp onları sıkıntıya sokmak değil, bilakis emniyet kemeri takma bilincinin oluşturulmasını sağlamak. Belki 77 liralık cezalar ödenir, ama geriye parayla ödenemeyecek hasarlar ortaya çıkar." uyarılarında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL