Otomobil üreticilerinin yakıt aldatmacası

Alman otomobil şirketlerinin, araçların tükettiği yakıt miktarı ile ilgili yanlış bilgi verdikleri iddia edildi.

Otomobil üreticilerinin yakıt aldatmacası
Otomobil üreticilerinin yakıt aldatmacası
GİRİŞ 30.05.2013 15:51 GÜNCELLEME 31.05.2013 11:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

International Council on Clean Transportatio (ICTT) isimli kuruluşun yaptırdığı ve sonuçları önceki gün açıklanan araştırmaya göre özellikle Alman otomobillerinin, verilen yakıt tüketim miktarından ortalama yüzde 25 daha fazla yakıt harcadığı ortaya çıktı.

Mock, 10 sene önce bu oranın yüzde 10 civarında olduğunu kaydetti. Özellikle BMW, Audi ve Mercedes'de bu oranların daha yüksek olduğu belirtiliyor.

BMW için bu oran yüzde 30 olarak verilirken Audi için yüzde 28, Mercedes için ise yüzde 26 olduğu tahmin ediliyor. Toyota, Renault ve Peugeot Citroen için bu oran yüzde 15 civarında. Söz konusu araştırma için yarım milyon aracın değerlerine bakıldığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Orhan ÇETİNKAYA 10 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALIK. Adamlar araçları normal yollarda test etmiyor ki zaten. Bunu kendileri de açıkça söylüyor.Gerçekten bir araca kafayı takıp almaya karar verdiysen git onu almadan bi test et. ama öncesinde depoyu doldurt. test sonrası yine doldurt. aradaki farka göre hesapla. Az bi yokuş çıksan bir de yüklüyse araç al sana en az iki misli yakıt tüketiyo zaten.
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru. doğru bir tespit olmuş. 50 liralık yakıt koyuyorsunuz size 260 km gider diye gösteriyor. sonra 100 km gidiyorsunuz. şarlatanlar dümenbazlar. hemen audiye benzin döküp yakıyorum protesto ederim. Çün kü kimse bunlara bi araba parası ceza bile kesemez
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    Volvo S40 Opel Corsadan bile az yakıyor !. Aslında Hondayla Volvoyu birleştireceksin hiçbir şeye kafanı takmayacaksın
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bir de. Yol bilgisayarları da gerçeği göstermiyor, bu da suç aslında. Belki de benim araç hatalıdır o da olabilir tabi
    Cevapla
  • serhat efe 10 yıl önce Şikayet Et
    yeni birşey değil ki. araç kullanın herkes bilir o değerlerin hayal olduğunu, bir de %30 denilmiş haberde. kesinlikle daha fazla fark var :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle