4 milyon araca emniyet mektubu

Trafikte sigortasız ve muayenesiz olarak seyahat eden 4 milyon araca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘uyarı' mektubu gönderildi. Mektupta bu araçların kısa süre içerisinde gerekli işlemleri yaptırması belirtildi.

4 milyon araca emniyet mektubu
4 milyon araca emniyet mektubu
GİRİŞ 16.05.2013 06:29 GÜNCELLEME 16.05.2013 07:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı, muayenesi yaptırılmayan ve/vaya sigortası eksik 4 milyon araç için sahiplerine uyarı mektubu gönderdi. Mektupta fenni muayenenin kazaları önlemedeki önemine dikkat çekilirken, sigortanın da oluşacak zararları tazmin edeceği vurgulandı. Mektupta, 16 Mart 2003 tarihi itibariyle muayene veya sigortası yapılmayan araçların mağduriyet yaşanmaması için en kısa sürede muayenesinin ya da sigortasının yapılması gerektiği belirtildi.

1 MİLYON LİRALIK MALİYET

Bu hafta gönderimine başlanan mektuplarla beraber trafikte muayenesiz, sigortasız araç kullanımının azaltılmasının amaçlandığı belirtildi. Mektuplar araçların tescil adreslerine gönderilirken toplam gönderi maliyetinin ise 1 milyon TL'yi aştığı öğrenildi. Hürriyet'in elde ettiği bilgiye göre 1 milyon TL'nin üzerindeki mektup gönderme bedeli araç muayene hizmeti veren şirket ve sigortacılar tarafından karşılandı. Mektupta, araç kullanılmıyor ya da hurdaya ayrıldıysa trafik tescil kuruluşlarına gelerek aracın tescil kayıtlarının sildirilmesi gerektiği belirtildi.

MEVZUAT DEĞİŞİRSE CEZA GELİR

Emniyet'in mektuplar sayesinde bilgi-veri bankasını da güncelleyeceğini ifade eden Trafik Eğitim ve Daire Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ersan Akbaba, "Bu müdahale ile hem adres güncellemeleri yapılacak hem de hurda araçların trafik kayıtlarından temizlenmesi sağlanacak. Uygulama ile bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. İşlemelerini tamamlamayan araçlar için şu anda bir para cezası uygulanmayacak. Ancak ileride mevzuat ve kanunlarda bir değişiklik olursa ceza kesilmesi gündeme gelebilir" diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon araç var. Emniyetin 4 milyon araca eksik işlem mektubu göndermesi her 4 araçtan birinin yasal koşullara uygun olmadan trafikte seyrettiğini gösteriyor. En çok muayenesiz araç kategorisinde ise 1,5 milyon adetle motosiklet ve 1 milyon traktör var. En çok muayesiz aracın seyrettiği il ise İstanbul.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ÜLKEDE ARACI OLANA MADALYA TAKMAK GEREK.... Aldığı benzinin yarıdan fazlası vergi.Arabanın yarısından fazlası vergi.Devletin gözünde de yolunacak kaz gibi muamele görüyor.Nedir araç sahiplerinin suçu arkadaş.
    Cevapla
  • alihsan paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    sattığım araba. için bana da sigortacıdan mektup değil mesaj geldi
    Cevapla
  • sahin 10 yıl önce Şikayet Et
    sigorta ve mauyene ücretleri çok fazla. Hükümetin en kolay vergi alabildiği kalem motorlu taşıtlar olunca işte böyle oluyor... akar yakıtı söylemeye gerek bile yok.
    Cevapla
  • mooncrown 10 yıl önce Şikayet Et
    Halk sigorta muayneye para yetiştiremiyor ne yapsın ?. Sigorta 2 yılda %600 zamlandı yıllık araç sigortası neredeyse bir asgari ucret tutuyor muayne yaptırmak cok ayrı bir dert sıraydı geldin gittin vs birde 150 kagırra ona bayıl bu ne ya halkı soyacak kapı kapmadı heralde..
    Cevapla
  • Mustafa Tokat 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir Yıl Kontak Çevirme 1.000 TL Masrafı var . Üzerinden o kadar çok vergi alınıyor ki saymakla bitmiyor millet mecbur olduğu için biniyor hele toplu ulaşım araçlarının eksik ve seyrek olduğu bölgelerde millet zorunlu olarak binmek zorunda ailesiyle bir yere gidip gelmek için az binen bir vatandaş yıllık 1.000 TL masrafı karşılamak zorunda kalıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle