Kadranın 'hata payı'nı gözetin ceza yemeyin!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, sürücülerin, araçların kadranlarındaki "hata payı" ya da "sapma" nedeniyle hız sınırının altında gittiği halde radara girip aşırı hız cezasıyla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

Kadranın 'hata payı'nı gözetin ceza yemeyin!
Kadranın 'hata payı'nı gözetin ceza yemeyin!
GİRİŞ 08.05.2013 13:31 GÜNCELLEME 08.05.2013 13:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

1 Ocak'ta yürürlüğe gören yasal düzenleme doğrultusunda hız sınırını yüzde 10-30 aşan sürücülere 166 lira, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 343 lira para cezaları uygulanıyor. Azami olarak otomobiller için otoyollarda 120, duble (bölünmüş) yollarda 110, şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 kilometre hıza izin veriliyor. Bu hızlara "yüzde 10 tolerans" eklendiğinde otomobil için duble yoldaki en yüksek hız, 121 kilometre oluyor. Bir otomobil sürücüsü bu yolda 122 kilometre hızla radara girdiğinde 66 lira cezayla karşılaşabiliyor.

Sürücüler, adeta korkulu rüyaları olan radarlara girmemek için uzun yolculuklarda dikkatli hareket etse de zaman zaman kendi kontrolleri dışında hız sınırlarını aştıkları için cezaya maruz kalabiliyor. Bazı durumlarda sürücüler, belirtilen hıza ulaşmadığını söylese bile "hata payı" ya da "sapma" yüzünden ceza ödemek zorunda kalıyor. Trafik polisleri, itiraz eden sürücülere, kendilerine sunulan toleransı hesaba katmadan yasal limitlere dikkat ederek yollarda seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

"120 kilometreyle giden araç, 125 kilometreyle radara girebilir"

Bayrakçeken, yaptığı açıklamada, kara taşıtlarının hız göstergelerindeki hata paylarının, sürüş sırasında göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

"Yol, hız, eğim gibi parametrelerin göz önüne alındığı ve rüzgar gibi dış faktörlerden arındırılmış olarak ölçüm yapılabilen kalibreli cihaz" diye nitelenen şasi dinamometresiyle yaptıkları ölçümlerde, taşıtların hız göstergelerinde saatte 70 kilometre görünen hızın, 68 ya da 72 kilometre olabildiğini belirten Bayrakçeken, şöyle konuştu:

"Bu, sistemdeki hata payı ya da sapmanın karşılığıdır. Normalde hata payları yüzde 5'e kadar çıkabilmektedir. Lastiğin tırnak derinliği, çapı, zemin durumu, yuvarlanma direnci, sürtünme katsayısı, kayma, rüzgar gibi birçok faktör aracın hız göstergesi ile gerçek hızı arasındaki farkı ortaya çıkarabilir. Taşıt dinamiğini etkileyen taşıt boyutu, viraj, güç aktarma organları gibi parametre sayısı fazladır. Hız da bu parametreler içinde önemli bir yer tutar. Bu faktörler anlık değişebilir. Bu yüzden hız göstergesine göre 120 kilometreyle giden araç, 125 kilometreyle radara girebilir. Tam tersi durum da yaşanabilir. Sürücülerin özelikle duble yollarda dikkatli olması ve 115'i geçmemesi, en azından kendilerine sunulan yüzde 10 toleransı hesaba katmadan hızlarını ayarlamasını öneriyoruz."

"Göstergelerin aralıklarla kalibre edilmesini öneriyoruz"

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir oto elektronik firmasının sahibi Mehmet Saygıner de araçların hız göstergelerinde hata payının yüzde 10'a ulaşabileceğini ifade etti. Bu durumun, sürücüleri yanıltabildiğini dile getiren Saygıner, araçlar kullanıldıkça göstergeler kalibre edilmediği için gerçek hızın ölçümünde sorunlar yaşanabildiğini anlattı. Sürücülere, özellikle şehirler arası karayollarında en yüksek hız limitinin altında araç kullanmasını öneren Saygıner, şunları kaydetti:

"Göstergedeki hız ile radarda ölçülen hız arasındaki fark, aracın birçok özelliğine göre değişebilir. Genellikle ana etken, göstergelerin ayarlarının bozulmasıdır. Göstergelerin aralıklarla kalibre edilmesini öneriyoruz. Radara yakalanmamak için örneğin duble yollarda 115 kilometre hızın üzerine çıkılmamalı. Birçok sürücü, toleransı da ekleyerek 121'e kadar çıkıyor. Hata payıyla hız 125 ölçüldüğünde ise itiraz ediyorlar. En iyisi yavaş gitmek."

YORUMLAR 7
  • selim 10 yıl önce Şikayet Et
    yüzdeyle hız sınırı aşımı cezası hiç adil değildir. 50 km için artı yüzde 10 =55 km yüzde 30'u ise 65 km çıkıyor.90 km için artı yüzde 10 =9 km 99 km yüzde 30 için 117 km oluyor. doğrusu hız sınırını 10 km ve 30 km aşanlar için ceza uygulanmalı.50 için 60 ilk kademe 80 ise ikinci kademe olur. 90 km için 100 ilk kademe ceza sınırı 120 ise ikinci kademe ceza sınırı olur. 70 km şehir içi bölünmüş yol hız sınırı olan ankarada 70 artı 10 =80 diğeri 100 km olur rakamlar 10 ve 30 olursa hız sınırını yüzdeyle hesap etme sorunu olmaz cezalarda daha adil olur.yoksa 66 km hızla giden araçlara 343 tl ceza çok ağırdır. polis her yerde ölçüm yapsa araçlarla yola çıkamayız. 10 ve 30 artı kuralı tüm vasıtalarda kendi hız sınırı limitlerine eklenerek rahatça kullanılır.
    Cevapla
  • Fatih Civan 10 yıl önce Şikayet Et
    RADAR OPSİYONU . 02.05.2013 de akşam 20:55 de radara yakalanmışım ceza makbuzu bu gün elime geçti 56 km ile 166 tl ceza yazılmış açıklamada hız sınırı aşımı yazıyor . normalde 50 km hız sınırı olduğunu %10 opsiyonu olduğu buda 55 km ye tekabul ediyor 56 km hızla 166 tl ceza yazılması vicdanimi bu yazan polise hakkımı helal etmiyorum .ve acaba radar cihazları doğru ölçüyormu hiç sapma olmuyormu bu meretlerde belkide fazla ölçüyor.
    Cevapla
  • Ersin Candan 10 yıl önce Şikayet Et
    Radar Cihazları Nasıl Peki?. Emniyet acaba radarlarını Kalibre ettiriyor mu? Polislere vatandaşın "çıkar bakalıp akredite belgesi olan bir merkezden kalibre raporun varmı?" deme hakları var mı? İnsanları resmi olarak nasıl soyarızı düşünüyor herkes. Almışsınız elinize sazı önünüze gelene çalın bakalım.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 10 yıl önce Şikayet Et
    HIZ SINIRI EVET DE;. Bu ara fahri müfettişler eline kağıt kalem CEZA yazıyor...DUR diyecek yok mu? bir haftada çocuğa olmayacak şeyden iki ceza geldi.
    Cevapla
  • Ahmet YALÇIN 10 yıl önce Şikayet Et
    Hız sınırını %9,99 aşmak. Hız sınırını yüzde 10-30 aşan sürücülere 166 lira, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 343 lira para cezaları uygulanıyor.Yani hız sınırını %9,99 aşanlara ceza yoktur. Sürücülerin buna dikkat etmesi gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle