Bakanlıktan araç sahiplerine çifte müjde

İsteyene nakit, isteyene vergi indirimi sağlayan teşvik paketi geliyor. Hurda aracı olanlar bu teşvikten nasıl faydalanacak?

Bakanlıktan araç sahiplerine çifte müjde
Bakanlıktan araç sahiplerine çifte müjde
GİRİŞ 09.04.2013 14:11 GÜNCELLEME 09.04.2013 14:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ile gündeme gelen ve 20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti.

Star Gazetesi'nin haberine göre, ekonomi bürokrasisi, hurda araçlarının trafikten çekilmesi amacıyla, vergi indirimi ve nakit desteğini içeren iki alternatif hazırladı. Buna göre, hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenlere, vergi indirimi getirilmesi öngörülüyor.

İkinci olarak, hurda aracını teslim edip bunun karşılığında nakit olarak ödeme yapılması gündemde. Böylece, hurda araç sahiplerine çift yönlü bir teşvik getirilmesi söz konusu olacak.

Alternatiflerle ilgili çalışmalar ise ay sonunda üç bakanın katılımı ile yapılacak hurda zirvesinde ele alınacak.

YORUMLAR 8
  • hasan sadi oren 11 yıl önce Şikayet Et
    be cahilll . hurda senin 94 model eskord iste hurdaaaaa cevreye zarar veriyor devlet bunun icin hurdaya cikardi aracini
    Cevapla
  • murat ensaroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    YETKİLİ KİŞİLERİN DİKKATİNE.... Devletin getirdiği karar, halkın bu hurda araçlarının imha edilip ellerinden alınması hiçkimse için mantıklı olmayan bir düşüncedir. Çünkü Türkiye'nin gelir seviyesi bellidir. Şuan için gelir seviyesi 700,800,900,1000 TL arası değişmektedir. 1000 TL geliri olan bi hurda araç sahibini birde kirada oturduğunu ele alırsak, şuanki kira bedeli 700tl dir. Ve devletin dediği hurda araç teşviki ise yeni araç alırken 0 faiz ile en az 30.000 tl'lik 0 araç alınması şartlıdır. ayda 300 tl taksit ile. Şimdi hesap yapılıcak olursa hurda araç sahibi ayda 1000tl kazanıyor 700tlsi kiraya 300 tlsi araba taksitine veriyorsa bu hurda araç sahibi 1 ay boyunca ne yiyip ne içicek ne fatura ne vergi vericek ?
    Cevapla
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet İyice Saçmalamaya Başladı . Kamyonlara ve ticari araclara çıkaradılar 15 bin liralık Kamyonlar 5 bin lira para verdiler. bakalım otomobillere ne kadar verecekler
    Cevapla
  • ÖZCAN TEKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV tamamen kalkmalı. artık araç almak özel tüketimmidir, insanların binek araca ihtiyacı var, toplu ulaşımlar zaten yetersiz... bir aracın fabrika çıkış fiyatına %40 ötv koyup + birde kdv ekleyip dünya pahası yapıyorlar, asıl ötv 1,6 üzeri motorlu araçlar için yapılmalı, devlet bu gelirden vaz geçmiyorsa ozaman kademeli düşüş yapsın, ilk önce %20 ye iner sonra %10 sonra 5 sonra tamamen kaldırır... ötv yüzünden ihtiyacım olmasına rağmen araç alamaz oldum, ikinci el piyasası da uçmuş... parasının hesabını bilmeyenler değil halk sıkıntıyı çekiyor.
    Cevapla
  • Öz ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    kaç para verecekler. 94 model ford eskort aracım var. piyasası 7000-7500 TL gibi en az 2 sene daha binerim. şimdi seneye bu araç 20 yaşına girecek. görelim bakalım kazığın boyunu ne kadar olacak. değerindemi indirim olacak yoksa değerindemi bindirim olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle