5 milyon araç sahibine kötü haber!

Vergi borcu olan 5 milyon araç sahibi için harekete geçildi. Otomobil satışlarında yaşanan rekor, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV ) tahsilatına yansımadı.

5 milyon araç sahibine kötü haber!
5 milyon araç sahibine kötü haber!
GİRİŞ 19.03.2013 07:55 GÜNCELLEME 19.03.2013 14:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yıl sonuna kadar toplam 7.4 milyar liralık MTV tahsilatı elde etmeyi planlayan Maliye, ilk taksit ödemesinin yüzde 33'lerde kalması üzerine, MTV borçlusu araç sahiplerini yakın takibe aldı. Star'da yer alan habere göre 2012 yılı sonu itibariyle 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunu ödemeyen mükellef sayısı, ocak ayı sonu taksidini ödemeyen mükelleflerle birlikte 5 milyona ulaştı.

Maliye Bakanlığı , MTV hedeflerini tutturmak için geçen yıl olduğu gibi borçlu araç sahiplerini yakın takibe aldı. Bu ay kira geliri elde eden mükelleflere mektup gönderen Maliye, nisandan itibaren de MTV'sini ve trafik cezasını ödemeyen mükellefleri mektup ve SMS yoluyla uyaracak. Tüm uyarılara rağmen borcunu ödememekte direnen mükelleflere ise haciz işlemleri yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen projeye göre, internet aracılığı ile araçlara ipotek konulabilecek.

Ayrıca, MTV borçları yüksek tutarlara ulaşan mükelleflerin hesaplarına e-haciz getirilmesi gündeme gelecek.

YORUMLAR 11
  • ibrahim yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    vergiler aklıma gelince boğuluyorum nefes alamıyorum nedir bu çektiğimiz.... araç sahibiysen yandın,dükkan sahibiysen yandın kimse sormaz işin oluyormu olmuyormı. tabelacı ayrı gelir vergi, belediyesi ayrı gelir, ruhsat, çöp vergisi, stopaj desen cabası . birde aracın varsa vay haline. hükümet hayatı kolaylaştır zorlaştırma. müjdeler ver hayatımızı karartma lütfen
    Cevapla
  • ALAİ KOC 11 yıl önce Şikayet Et
    ASIL YAKALANMASI GEREKEN..... Bu milletin devletin elektiriğini suyunu kaçak olareak kullanan hırsızlar değil mi?Yazık ki nasıl yazık hem de...
    Cevapla
  • embafer han 11 yıl önce Şikayet Et
    binek arac vergisi haram midir?. Dinimizce bir evin ihtiyacini goren bir binek (sirket araclari-ayni evin 2.3. araclari haric) zekattan muafken , devletin binegi bu sekilde fahis sekilde ki vergilendirmesi(alirken odenen verginin vergisi otv kdv, fahis benzin fiyatini da hesaba katilmali) caizmidir? mali konularda fetva verebilcek duzyede gelismis bir kurum veya kisi varmidir turkiyede? ve fakat boyle mesru bir fetva devletin uygulamasina ters cikmasi halinde sade muslumanin tavri ne olmalidir?
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    NE ACIDIR Kİ. Ülke dört tekere kaldı dört teker ekonomi bakanlığı kursunlar bu ne ya araç satılırken mtv borcu ödenecek şerhi koyarsın olur biter bunu uzatmanın ne alemi var..asıl üzüntü verici durum vergi yükünün bir tarafa yıkılıp ekonomiyi at başı götürme zulmüdür..bu ülkede araç sahipleri akaryakıta fahiş vergi ödüyor otobanlar ücretli,boğaz köprüsünü 1960 da yapmışız borcu bitene kadar sonra bedava demişiz sene 2013 nerede ise başka gezegenlere ulaşılacak biz hala vergi ödüyoruz..vergi adil olmalı hani zenginden fazla vergi alınacaktı ne oldu sahi unuttuk gitti çünkü bu ülkede üstü kapalı zulüm var...ama yiyeninde yanına kalmıyor bunuda gördükçe içim ferahlıyor..
    Cevapla
  • ahmet mete 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu vergi zulümü bitsin artık. Bu ne kardeşim yaa, halkın gücü yokki bu kadar vergi ödeyecek, yeter artık ama yavallahi 3 dönem ak partiye oy vermiş birisiyim. Vergi taksitinden tut bimeme neye kadar ödemekten yaşam standartı diye birşey kalmadı. Ayıptır yahu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle