Türk markalı otomobil geliyor!

Tofaş ve Oyak Renault, 2015 yılında piyasaya sunacakları 4 yepyeni otomobilin üretimine hazırlanırken, bu modellerden birinin Başbakan Erdoğan'ın istediği Türk markası olacağı açıklandı.

Türk markalı otomobil geliyor!
Türk markalı otomobil geliyor!
GİRİŞ 11.02.2013 08:21 GÜNCELLEME 11.02.2013 08:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Otomotiv sektörüne yönelik ilk yatırım açıklaması Tofaş'tan geldi. Tofaş CEO'su Kamil Başaran, fikri mülkiyet hakları tamamen kendilerine ait olan iki yeni otomobili üretmeye hazırlandıklarını belirterek,

"Biri B segmentinde diğeri C segmentinde olacak bu araçlardan bir tanesini Türk markasıyla yollara çıkarabiliriz" dedi.

Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre; 343 ve 405 kodu ile aynı platformda üretilecek bu araçlar 2015'te piyasaya sunulacak. Çin'de üretilecek Viaggio platformu kullanılacak.

Diğer yeni model kararı ise Fransa'da ve Avrupa'da büyük sıkıntı yaşayan Renault'dan geldi. Renault, kriz döneminde en fazla kâr ettiği operasyonu olan Türkiye'de yepyeni bir platformda yeni bir B Sedan ve yeni bir C Hatchback otomobil üretimi için hazırlıklara başladı. Cmf1 ve Cmf2 kodlu bu 2 yeni modelden 100 bin adet üretilecek, araçlar 2015 yılında piyasada olacak. Araçlar Fluence'nin yerini alacak.

Üretilecek yeni modeller hakkında ipuçları veren ve Marchionne'nin işaret ettiği 'low-cost' üretim hakkında konuşan Kamil Başaran şunları söyledi:

"Low-cost (düşük maliyetli) araç kavramının, doğru algılanması gerekiyor. Maliyeti düşürmek bütün üreticilerin belirli bir know-how ile gerçekleştirebile-cekleri bir olgu. Biz de Tofaş olarak bu bilgi birikimine sahibiz. Ancak low-cost Hindistan'da 2 bin 500 dolara üretilen bir otomobil gibi algılanmamalı. Yeni modellerin her ikisinin de fikri mülkiyet hakları Tofaş'a ait olacak."

YORUMLAR 15
  • yamtar oguz 11 yıl önce Şikayet Et
    neresi yerli. adam ithal araba üretiyor birinin markasını türk yapacaklarmış elin malını boyayıp bana yerli diye sat.Ne akıllı adamlar yahu
    Cevapla
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    Dünya arabayı lüks olmakdan çıkaralı 10 yıllar oldu.... ne haldeyiz yav, dünyadaki kaynaklar tüm insanlara fazlasıyla yeter ama gel görki birileri illaki sömürecek...
    Cevapla
  • erkan sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi yerli. reno ve tofaş üretecek adı türk olacakmış... ileri gideceğimize geri gidiyoruz. tofaş da doğan görünümlü şahini yürüyen teneke olarak satıyordu bize bu farklı mı olacak..... yerli demek mühendisinden, motorundan, kasasına, ve satıcısına kadar türk olan demektir. kavramları karıştırmayalım. yerli imalatçı, yerli distiribütör ve yerli showroom centerlar istiyoruz. bu şekilçe marka çakmayla yerli olunmaz.
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    fransız italyan malı istemiyoruz !. bir devlet kendi yerli otosunu beceremiyorsa hiç bir şeyi beceremez ! basit bir kaynak ustası bile yıllar önce bir traktör yapmıştı, kaldı ki sen devletsin bu kadar aciz olmamalısın, yıllardır trilyon dolarlık milli servet hep düşman ülkelere aktı gitti ! ekonomik savaşın en büyük silahı otomobil, otobüs, kamyon, tır, iş makinalarıdır vs
    Cevapla
  • bahadır yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    yerli araba dediğin motor ve şanzuman dan ibaret.gerisi yan sanayi.. tofaşa renoya kızmak boşuna.nerede bizim anadolu aslanları.nerede bizim yerli oto sevdalıları.ömrümüz birilerini suçlamakla geçti.kayserili bir mühendis motor üretti ve patentini aldı.çok ortaklı bir üretim modeli ile bir çok sorun aşılır.seksen yıllık cumhuriyet döneminde bu kadar kuvvetli narkoz yapıldığını zannetmezdim.hala pasifiz hala ezikliği atamadık.hala batılı kafaların eteğine tutunmak er meydanına çıkarken bile birilerinden medet ummak niye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle