Ferrari, 6.3 milyon TL'lik modeli için iki alıcı seçti!

İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, bu yıl piyasaya çıkacak ve sınırlı sayıda üretilecek çok özel modeli için Türkiye'den iki kişi seçti.

Ferrari, 6.3 milyon TL'lik modeli için iki alıcı seçti!
Ferrari, 6.3 milyon TL'lik modeli için iki alıcı seçti!
GİRİŞ 28.01.2013 06:44 GÜNCELLEME 28.01.2013 09:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Üretim adedi 500 adetle sınırlanacak "çok özel seri" (Special Limited Edition) F150'nin Türkiye fiyatı, vergilerle yaklaşık 6.3 milyon TL'yi buluyor. Ferrari'nin 1984'ten bu yana 10 yılda bir, sınırlı sayıda üretim için geliştirdiği modellere bir yenisi daha eklenecek. Adının, henüz resmi olarak açıklanmasa da, F150 veya F70 olması beklenen yeni model, F50 ve Enzo gibi çok özel olacak. Daha önceki özel modellerde olduğu gibi Ferrari, bu araç için de dünya çapında titiz bir araştırma yaparak "satın almasını uygun bulduğu" yaklaşık 500 kişi seçti. Kurallarsa çok katı. Alıcının sadece yüklü miktarda serveti olması yetmiyor. Garajında 3 ya da 5 tane Ferrari bulunan sadık müşteri olması, bu işi ticarete dönüştürmemesi gibi kriterler var. Kısacası otomobil, sahibini kendisi seçiyor. Adları açıklanmamakla birlikte Ferrari, "bu otomobili satın almayı hak eden" Türkiye'den de iki kişi belirledi. Bu alıcılar, önümüzdeki günlerde aracı görmek üzere özel lansmana gidecek ve beğenirlerse alacak.

En ileri teknoloji

F150'nin Avrupa'daki fiyatının yaklaşık 1 milyon euro civarında olması bekleniyor. Bu fiyata yaklaşık 1.7 milyon euro'luk (4 milyon TL) vergi ve masraflar eklendiğinde, Türkiye'deki karşılığı ise yaklaşık 2.7 milyon euro (yaklaşık 6.3 milyon TL) olacak. Enzo modelinin yerini alacak F150 kodlu araç, Ferrari tarihinde üretilen en ileri teknolojili otomobil olacak. Firma tarafından şimdiye kadar açıklanan bilgilere göre F150'de çift kavramalı otomatik şanzımanla donatılmış 740 HP'lik 6.3 lt V12 motor görev yapacak. İlk kez hibrid sistemin kullanıldığı bir Ferrari olacak F150'de "HY-KERS" adlı elektrikli bir motor yer alıyor. Yaklaşık 40 kg ağırlığındaki kompakt yapılı elektrik motor, ürettiği 100 beygirlik güçle otomobilin performansına katkıda bulunuyor. Ferrari'nin F1 otomobillerinde de kullandığı HY-KERS sayesinde, aracın 0-200 km/s hızlanma süresi yüzde 10 kısalarken, bu süreçte emisyon yüzde 40 azalıyor.

YORUMLAR 5
  • Aziz AKBIYIK 11 yıl önce Şikayet Et
    az bile, müslüman her şeyin lüksüne layıktır ! . eh hocalar "müslüman her şeyin iyisine layıktır" derse sonuç böyle olur.
    Cevapla
  • abdullatif tuncay 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne lüks tüketim çılgınlığıdır. yazıktır vALLAHa bu ülkede milyonlarca insan açken bu kadar da lükse gerek yok arkadaş .tamam para senin paran ama iktisatlı ve içinde bulunduğun topluma göre yaşamayı seçmelisin .lüks yaşa ama bu kadar da değil bence!!!
    Cevapla
  • furkan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    ne vergisi ya. vergiyi benim gibi esnaflar verir. adamlar ferrari alıyorlar vergi mi verirler??? bu arada vergi sistemi bir saçmalıktır. bu vergiler ülkenin battığını göstermektedir. gider yoksa aşırı vergi bdps ile ilişkilendirilir.
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    mevhibe.... siz kanunları zikrettiğiniz şeyleri gider göstermeye uygun/yatkın /açık yaparsanız adamlar da bundan istifade eder..şimdi suçlu kim?
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    acaba... bu kdar gösteriş merakına, vergilerini de hakkıyla ödüyorlar mı? yoksa birçok zenginimizin yaptığı gibi kendinin, çocuklarının, torunlarının bütün ev, araba, şöför, hizmetçi, gezme, yeme-içme... masraflarını vergiden düşüyorlar mı*
    Cevapla