Erdoğan dev projeyi test etmiş bile!

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ''Üyelerimiz içinde yerli otomobil üretimi konusunda ciddi çalışma yapan var. Şahsen test dahi ettim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da gördü hatta kısa bir tur da attılar'' dedi.

Erdoğan dev projeyi test etmiş bile!
Erdoğan dev projeyi test etmiş bile!
GİRİŞ 26.12.2012 06:57 GÜNCELLEME 26.12.2012 14:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil üretimine ilişkin düşüncülerini dile getiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yerli otomobilden kastın ipliğe üretilmesi değil, Türk ürünü otomobil kastedildiğini ve bunun olmasını arzu ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''İşin babayiğit kısmında bu ne ölçüde yapılabilir bilmiyorum. Yerli otomobilin mutlaka konvansiyonel olması şart değil. Elektrikli otomobil gündemi var, hibrit söz konusu... Bunun fırsat olduğunu düşünüyoruz. Mevcut pazarda diğer firmaların marka bilinirlikleri ve üstünlükleri var. Elektrikli ya da hibrit daha yeni yola çıkıyor. Burada Türkiye'nin daha hızlı yol alacağını düşünüyoruz. Peki MÜSİAD'tan çıkacak mı? Üyelerimizin içinde bu konuda ciddi çalışma yapan var. Ürünlerini (elektrikli otomobil) şahsen test ettim. Ne zaman ticarileştirirler hep beraber göreceğiz.''

Elektrikli otomobillerin menzil ve performansına ilişkin de Olpak, ''Test ettiğim aracın 300 kilometrenin üzerine çıkabildiğini söylediler. Ben bir performans sorunu görmedim. Ancak yetkililerin teknik testleri konusunda bir şey söylemeye memur değilim. Proje Başbakan'a iletildi. Kendisi de gördü hatta kısa bir tur da attılar'' dedi.

Projenin yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağını ise Olpak, ''Üyemizin ticari tercihidir. Ben onun adına bir şey söyleyemem'' dedi.

YORUMLAR 6
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... yerli otomobil umarım türkiye'de satılır. saman bile yurtdışından döviz verilerek ithal edilir oldu.
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 11 yıl önce Şikayet Et
    çin kopyalayıp satıyor. yatırım doğuda veya güneyde yapılsın. alınacak her türlü ham madde, her türlü vergiden muaf olsun. maliyeti düşürelim, çin'e rakip olalım :) biliyorum bazen saçmalıyorum :d
    Cevapla
  • bahadır yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    kayserili bir teknisyen yerli motor yapmıştı. bilinen motorlardan farklı.yerli otomobil demek motor ve şanzıman demektir.gerisi marka oluşturma ve pazardan pay kapmadır.ezilip büzülmeye gerek yok.dünyada ekonomik daralma var.böyle büyük bir yatırım ihracata çalışmazsa olmaz..işin can alıcı noktası burada.ayrıca otomotiv yapamayan ülkenin büyüklük iddiası olamaz.yapmaya mecburuz.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    tabi danıştay karşı gelmez, chp de aym sine gitmez ise ?. vatandaş farkında iseniz, laik bürokrasi hortlamaya başladı .hükümete var gücümüzle destek vermemiz gerek !!!
    Cevapla
  • @dem 11 yıl önce Şikayet Et
    inananlar . bunu ancak inan ve memleketini düşünenler yapar insanın içinde memleket sevdası oldumu ALLAHın izin ile o olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle