103 tane lüks otomobil sınırda yakalandı

Avrupa'dan çalınan 103 araç Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye götürülmek istenirken ele geçirildi. Suriye'deki otorite boşluğundan faydalanarak sahte evrak düzenlenip, araçlara sahte plaka takılıyor ve Türkiye'ye tekrar sokulmak isteniyor.

103 tane lüks otomobil sınırda yakalandı
103 tane lüks otomobil sınırda yakalandı
GİRİŞ 19.12.2012 11:26 GÜNCELLEME 19.12.2012 19:43

Özellikle Almanya, Belçika, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden çalınan otomobiller, Türkiye üzerinden Suriye'ye götürülüyor. 

Cilvegözü Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı ekipler yürüttüğü takip üzerine otomobillerin, Avrupa ülkelerinden çalıntı ve sahte evrak düzenlendiğini tespit etti. Türkiye'ye tekrar girmek isteyen 15'i lüks cip olmak üzere toplam 103 çalıntı otomobil, Cilvegözü Gümrüğünde X -raylara çekildi. Burada yapılan ilk inceleme sonucu otomobillerin çalıntı ve sahte evrak düzenlendiği anlaşıldı. Otomobil kaçakçıları sevk edildikleri Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığında suçlarını itiraf ettiler.

Kaçakçılar haklarında yasal işlem yapıldıktan sonra serbest kalırken, 15'i lüks cip 103 araç Cilvegözü Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce el konuldu.

Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili geniş bir soruşturma başlattı.

KAYNAK: İHA