Bursa'da üretiliyor İtalya'da turist gezdiriyor

Bursa'da otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan Güleryüz Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Keskin, Güleryüz Cobra markasıyla ürettikleri otobüslerin 28 ülkede kullanıldığını söyledi.

Bursa'da üretiliyor İtalya'da turist gezdiriyor
Bursa'da üretiliyor İtalya'da turist gezdiriyor
GİRİŞ 21.11.2012 11:28 GÜNCELLEME 21.11.2012 11:28

2010 yılından beri de Mercedes-Benz'in otobüs firması Almanya EVOBUS GmbH'la, lüks otobüslerin üretimini gerçekleştirdiklerini ve üst yapı partneri olarak projede yer aldıklarını anlatan Keskin, "Ürettiğim otobüsün İtalya'da turist gezdirdiğini görünce çok gururlandım." dedi.

Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı İstanbul Atılım İşadamları Derneği ile Marmara Bahar İşadamları Derneği'nin (MABİAD) Otomotiv Komitesi üyeleri Bursa'da BUGİAD otomotiv sektörü üyelerinin fabrikalarını inceledi. İsmail Hakkı Keskin'in sahibi olduğu Güleryüz Cobra otobüslerinin üretildiği fabrikayı ziyaret eden heyet, burada düzenlenen kahvaltıda BUGİAD üyeleriyle tanışma fırsatı buldu. Ardından firma sahibi Keskin misafir heyeti bilgilendirdi.

1967 yılında kurdukları firmayı, 1982 yılında bir aile şirketi olarak Güleryüz A.Ş. adıyla yurt dışından gelen şaseler üzerine otobüs imalatı yaparak büyüttüklerini söyleyen Keskin, 1994 yılında farklı şaselerden otobüs üretimine yasak gelince arayış içine girdiklerini ifade etti. Markalaşmayla çözümü bulduklarını aktaran Keskin, Güleryüz Cobra ismiyle 2000 yılından beri otobüs üretimi yaptıklarını belirtti.

Motor hariç tüm aksamlarını kendilerinin ürettiği otobüsü Güleryüz Cobra markasıyla dünyaya pazarladıklarını, bugün Avrupa'dan Asya'ya 28 ülkede otobüslerinin kullanıldığını dile getiren Keskin, İtalya'da bir seyahatte kendi otobüslerinin turist gezdirdiğini görünce çok gurur duyduğunu anlattı. Yaptıkları ihracat ile Bursa ve ülke ekonomisine markalarıyla ciddi katkı yaptıklarını vurgulayan Keskin, “Yerli marka olarak dünya çapında yakaladığımız birçok başarıya ve vergi rekortmeni olmamıza karşın devlet yetkililerinin bizi ziyaret etmemesi üzücü.” dedi.

Şehir içi halk otobüslerini de ilk olarak İstanbul'a verdiklerini söyleyen Keskin, bugün İstanbul'da Erguvan otobüsleri dahil 500'ün üzerinde araçlarının bulunduğunu aktardı. 2010 yılından beri de Mercedes-Benz'in otobüs firması Almanya EVOBUS GmbH şirketiyle, lüks otobüslerin üretimine başladıklarını ve üst yapı partneri olduklarını anlattı.

Sunumun ardından BUGİAD Otomotiv Komitesi Başkanı Kemalettin Bayram, Keskin'e hediye takdim etti. Fabrika üretim birimlerini de gezen heyet, yetkililerden otobüs üretim detaylarıyla ilgili bilgiler aldı.

Öznur Otomotiv ve Tunaoğlu Otomotiv'e de ziyaret düzenleyen heyet burada da birimleri gezerek, bilgilendirildi. Ardından BUGİAD'ın dernek binasına geçen heyet için yemek verildi. Yemekte üç dernek üyeleri arasında işbirliğinin artırılmasıyla ilgili konuşmalar yapıldı. BUGİAD'ın çalışma alanlarını da inceleyen misafir işadamları BUGİAD'a ev sahipliği için teşekkürlerini sunarak ayrıldı.

BUGİAD Otomotiv Komitesi Başkanı Kemalettin Bayram ATILIM ve MABİAD'lı işadamlarına üye fabrikaları gezdirerek tecrübelerinden faydalanmalarını ve işbirliği potansiyellerinin ortaya çıkmasını sağladıklarını söyleyerek, bu tür karşılıklı ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini vurguladı.

KAYNAK: CİHAN