Bu da onların yerli otomobili! Anlaştılar

Yerli otomobil sadece Türkiye`nin hayali değil. Vietnam da kendi yerli otomobilinin hazırlıklarını yapıyor. Üstelik bunun için yaptığı Ferrari tasarımları ile büyük ün kazanan İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina ile kontrat imzaladı.

Bu da onların yerli otomobili! Anlaştılar
Bu da onların yerli otomobili! Anlaştılar
GİRİŞ 19.02.2018 10:26 GÜNCELLEME 19.02.2018 11:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Vietnamlı otomotiv üreticisi VinFast, biri sedan biri de SUV olmak üzere iki yeni araç geliştirmek üzere Pininfarina ile sözleşme yaptı. Pininfarina, Vietnam'ın ilk yerli otomobilini yapmak için yola çıkan VinFast'a biri sedan biri de SUV olmak üzere iki otomobil tasarlayacak.

VinFast, 2025 yılına kadar yılda 500 bin adetlik üretime ulaşmayı hedefliyor. İlk etapta ise 100-200 bin arasında üretim yapılacak.

Aracın ilk örnek çizimi

 

 

Vietnamlı şirket Eylül ayında ülkenin ilk yerli otomobilini üretmek üzere, fabrika inşaatına başlamıştı. Vietnam'ın yerli otomobil projesinin maliyetinin 1-1.5 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

İtalyan otomotiv tasarım şirketi Pininfarina, otomobil tasarımı konusunda dünyanın en önemli firmaları arasında yer alıyor. 1930’da kurulan şirket esas olarak ününü Ferrari ve Lambhorgini tasarımları ile kazansa da diğer markalar için de çok önemli tasarımlar gerçekleştirdi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Vietnam isi biliyor tasarim harika gozukuyor bizde bu sekilde anlasmaliyiz. Ferrari gibi arabalrin tasarim gibi olmli modern
    Cevapla
  • oğuzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    işi hızlandırmamız lazım
    Cevapla
  • Abdülhamit 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar benzinli yapıyor biz %100 elektrikli yapacaz bizim biraz daha zaman alabilir ama dünya markası olmak için bu şart benzinli yaparsak araç ne kadar güzel olsada bu saatten sonra rekabet edemeyiz
    Cevapla
  • m.v.p 6 yıl önce Şikayet Et
    tasarim da bi sikinti yok yaptiralim guzel bir aracimiz olsun
    Cevapla
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    çöpe atılacak paran varsa tasarım şirketlerine ver,uyanık olun çin ne yapıyor bi bakın suv mu yapacaksın ençok satılan suvun birkaç yerini değiştir sür piyasaya hemde tasarıma vereceğin cebinde kalsın,keriz silkeleme operasyonu bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle