İndirimi duyan koştu! Yüzde 81 arttı

Eski araçlarını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımında getirilmesi beklenen vergi avantajı, elektronik ticaret ve ilan platformu sahibinden.com'da da "hurda" arayışını artırdı.

İndirimi duyan koştu! Yüzde 81 arttı
İndirimi duyan koştu! Yüzde 81 arttı
GİRİŞ 05.02.2018 15:43 GÜNCELLEME 05.02.2018 15:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, otobüs, kamyonet ve kamyonlarını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin lirayı geçmemek üzere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sağlanmasının da aralarında bulunduğu yeni vergi düzenlemelerini içeren yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması "hurda" piyasasını hareketlendirdi.
Belirlenen yaştaki araçlarını hurdaya ayırmaları karşılığında yeni araç alacak kişilere getirilmesi beklenen vergi avantajı sahibinden.com'da da "hurda" arayışını artırdı.
 
Tasarının Meclis'e sunulduğu 2 Şubat itibarıyla sahibinden.com'daki "hurda" aramaları bir önceki haftaya göre yüzde 81 arttı.
 

YORUMLAR 7
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    oto sektörü ekimden bu yana 4 ayda 20 bin tl zam yaptı,anlaşılan birileri kulaklarına fısıldamış,yani hurda indirimi fazlasıyla onlara gider,yapılmasın.
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    indirim çoktan indiragandi oldu,desene.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Olacak olanı söyleyeyim; Fakirin elindeki hurda araçları zenginler alacak Sonra hurdaya ayıracak. Oradan alacağı indirimi kar sayacak.
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    16 yaş arabanın mtv sı 50 lira sıfır araba en düşük 600 lira 5 senede 6000 lira yapıyor kalan dört binde ilk beş sene de kasko ve diğer ücretler e gider elde var sıfır devlet kepçe yle almadan kaşıkla vermez inanmayın yav
    Cevapla
  • ali veli 6 yıl önce Şikayet Et
    e satma o zaman
    Cevapla
  • Bünyamin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya fakirin parası olsa iyi arabaya sıfır arabaya biner zengin de eski arabaya binmez bu kanunun neresi iyi benim arabam. Var 8 binlira ben sıfır araç akşam 40 binlira daha lazım 40 binliram olsa zaten 8 binliralık araca binmem milletin aklıyla dalga geçiyorlar
    Cevapla
  • Hak 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen benimde eski arabam var sıfır araç 50 tl aşagı yok zaten. Ne güzel 40 milyara geliyor.49 param vardı ama ben 10 milyarlık araca biniyırdum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle