Dev üretici de elektrikli dedi!

Harley-Davidson CEO'su şirketin ilk elektrikli motosikletinin 18 ay içerisinde satışa sunulacağını açıkladı

Dev üretici de elektrikli dedi!
Dev üretici de elektrikli dedi!
GİRİŞ 31.01.2018 11:06 GÜNCELLEME 31.01.2018 11:06

Ünlü motosiklet üreticisi Harley-Davidson, 2014 yılında tanıttığı LiveWire konseptiyle ilk kez elektrikli bir araç sergilemiş ancak bu motosiklet asla seri üretime geçmemişti. Şirketin CEO'su Matthew Levatich, merakla beklenen çevre dostu Harley-Davidson motosikletin iki yıldan kısa bir sürede yollarda olacağını açıkladı.

Elektrikli araç pazarının hâlâ emekleme evresinde olduğunu belirten ve olgunlaştığında birçok alanı dönüştüreceğini söyleyen Levatich, şirketin ilk elektrikli araç projesi olan LiveWire üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 

LiveWire'ı deneme şansı yakalayan 12.000'i aşkın Harley-Davidson sahibinden aldıkları geri dönüşler ışığında projeyi geliştirdiklerinin altını çizen Levatich, "Elektrikli motosikletimizi 18 ay içerisinde piyasaya sunmak için çalışıyoruz." dedi.

Motosiklet pazarı düşük satışları artırmak için yeni yaklaşımlar benimsiyor. 2016 yılında ABD'de satılan iki tekerlilerin sayısı 1,6 milyonken, geçtiğimiz yılın satışları bunun yarısından daha az olarak gerçekleşti. Harley-Davidson'ın yanı sıra, Ducati ve Honda gibi büyük üreticiler de yeni sürücüler kazanmak için elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK