Yasak geldi: Otomobillerini şarj edemeyecekler!

Tesla, Supercharger şarj istasyonlarının kullanımına dair yeni bir kural getirdi ve uymayanları takip edeceğini duyurdu

Yasak geldi: Otomobillerini şarj edemeyecekler!
Yasak geldi: Otomobillerini şarj edemeyecekler!
GİRİŞ 18.12.2017 17:05 GÜNCELLEME 18.12.2017 17:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Supercharger isimli elektrikli araç şarj istasyonlarının kullanımına dair yeni bir kural getirdi.

Supercharger Adil Kullanımı isimli yeni kurala göre, ticari amaçlarla kullanılan Tesla otomobiller bu istasyonlarda şarj edilemeyecek. Tesla, bu kuralın yalnızca 15 Aralık’tan sonra satın alınan Tesla otomobiller için geçerli olduğunu belirtiyor.

Bu yılın sonunda 10.000’den fazla şarj istasyonuna sahip olmak isteyen Tesla, çeşitli ülkelerde gittiği işbirlikleriyle Supercharger’ları dünyanın farklı uçlarına taşımak niyetinde.

Tesla’ya göre Supercharger şarj istasyonları evde veya işte otomobillerini şarj etme şansı olmayan sürücüler için ancak çoğu sürücü bunu unutuyor. Şirket, Uber gibi uygulamalar aracılığıyla taşımacılık yapanların, Supercharger istasyonlarındaki enerjiyi tükettiklerine ve diğer sürücülerin mağdur olduğuna dikkat çekiyor.

Elon Musk’ın şirketi, ürettiği tüm elektrikli araçlarının yol ve sürücü davranışları verilerine ulaşabiliyor. Tesla, eğer sürücülerin yeni kurala uymadıklarını fark ederse harekete geçeceğini belirtiyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • Orhan Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş senden ben arabayi satın aldım mı sana ne benim ne yaptığımdan keyif benim değil mi
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayatin gizlikigi diye bir sey kalmadi. adamlar en gizli bilgilerimize bile haberimiz olmadan ulasiyor. uluslararasi bir düzenleme sart..
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    İyice paranoya oldunuz.
    Cevapla
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    ya birde bu araçlar ses ve görüntü kaydı yapıyorlarsa. ve biryerlere aktarıyorlarsa vay anam vay
    Cevapla