Otomobil devine şok! Çalışanlar iş bıraktı

Yeni SUV araçlarının lansmanını yapmaya hazırlanan otomobil devi Hyundai’de çalışanlar iş bırakma kararı aldı.

Otomobil devine şok! Çalışanlar iş bıraktı
Otomobil devine şok! Çalışanlar iş bıraktı
GİRİŞ 28.11.2017 11:46 GÜNCELLEME 28.11.2017 12:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Otomobil devi Hyundai yeni SUV araçlarının lansmanını yapmaya hazırlanıyordu. Ancak şirketile Güney Kore’deki çalışanların oluşturduğu sendika arasında Kona aracının üretiminde ne kadar insanın çalıştırılacağı konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle bu aracın üretiminde çalışanlar iş bırakma kararı aldı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada grevin genişleyebileceği uyarısında da bulunuldu.

Hyundai, ABD’deki satışlarına ivme kazandırmasını umduğu Kona araçlarının üretim planları ile ilgili olarak sendika ile ekim ayından bu yana görüşmeler yapıyordu.

Ancak sendika, şirketin otomobilin bazı aksamlarının üretiminde daha fazla otomasyon getirmeye çalıştığını ve bunun daha az insanın çalışması anlamına geldiğini belirterek bu karara karşı çıkıyor.

Grev kararı, ABD’nin Los Angeles kentinde 1 Aralık’ta başlayacak Auto Show fuarında şirketin, Kona aracının lansmanını yapmaya hazırlanması öncesinde geldi. 

Hyundai ise yaptığı açıklamada bu karar nedeniyle sadece iki günde 1.230 aracın üretilemeyeceğini belirtti. Şirket bu yılın başından itibaren ABD’de düşüşe geçen satışlarını bu yeni araç ile tersine döndürmeyi planlıyordu.

YORUMLAR 2
  • Sıvaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ìs verenler,bu otomasyona meraklılar,ama ulkende ne kadar refah sevıyesı yuksek olursa senın urettıgın de satılır.Refah sevıyen dûsûk olursa satılmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    kesin almanlar fitne sokmuştur
    Cevapla