Bakan yerli otomobil için yer gösterdi

Babayiğitlerin üstlendiği yerli otomobilin nerede yapılacağına dair bir öneri de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi

Bakan yerli otomobil için yer gösterdi
Bakan yerli otomobil için yer gösterdi
GİRİŞ 24.11.2017 12:12 GÜNCELLEME 24.11.2017 12:13
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Aslında Türkiye montaj sanayiinde bir merkez haline geldi ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobili yapacak babayiğitler istemişti. Babayiğitler çıktı. Bu otomobillerin imal edileceği yer neresi olacak, bu konuda çalışmalar yapılıyor. Biz de diyoruz ki, Afyonkarahisar'da her şey var. Yolların kavşak noktası, burada teşvikler var." dedi.

 

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her şeyi üretebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Ülkede teknolojinin çok geliştiğini belirten Eroğlu, "Şu anda savunma sanayimizdeki tankları, Atak helikopterlerini yapıyoruz, dünyanın en gelişmiş harp gemilerini denize indiriyoruz. İnşallah Altay tankları da yapılıyor, yapılacak." diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL BİR SEVDA

Yerli otomobilin Türkiye için bir sevda olduğunu dile getiren Eroğlu, "Aslında Türkiye montaj sanayiinde bir merkez haline geldi ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobili yapacak babayiğitler istemişti. Babayiğitler çıktı. Bu otomobillerin imal edileceği yer neresi olacak, bu konuda çalışmalar yapılıyor. Biz de diyoruz ki; Afyonkarahisar'da her şey var. Yolların kavşak noktası, burada teşvikler var. En önemlisi yer. Yerimiz de var." diye konuştu.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın talep merkezlerine de yakın bir noktada yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Ayrıca Anadolu'nun merkezi, dünyanın merkezi. İnanmayan varsa gelsin ölçsün, dünyanın merkezi Afyonkarahisar. Dolayısıyla ben de bir Afyonkarahisar sevdalısı olarak bütün babayiğitlere diyorum ki 'gelin'. Sanayi ve ticaret odalarımız, milletvekillerimiz, valimiz, bütün Afyonkarahisarlılar tam destek vereceğiz. Yer bizden, suyu bizden, parası bizden, yapması onlardan.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Mehmet Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle çanakkale derim hem Çanakkale boğazı canlanır hem çok iyi arsalar var deniz ulaşımıyla da taşıma kolaylığı yada sinop limanı çevresi
    Cevapla
  • osman bulbul 6 yıl önce Şikayet Et
    Bartina kurulsun burada isik var
    Cevapla
  • Acaba neden 6 yıl önce Şikayet Et
    Hyundai , Tofaş Fiat , Ford Otosan fabrikalarının yerlerine bakın nerelerde, acaba neden oralarda Afyon nerede
    Cevapla
  • Tarif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşım, altyapı açısından İzmit ve Sakarya mantıklı geliyor. İzmit çok doldu. Galiba Sakarya'nın kuzeyi hem deniz taşımacılığı hem de karadan 3. köprü bağlantısı ile avantajlı bir konum olabilir.
    Cevapla
  • ugur44 6 yıl önce Şikayet Et
    Malatya en idealu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle