Dünyanın en güvenli otomobili için ilk adım

SUV segmentindeki modeli XV’yi tamamen yenileyen Subaru, dünyanın en güvenli otomobil markası için önemli bir adım attı.

Dünyanın en güvenli otomobili için ilk adım
Dünyanın en güvenli otomobili için ilk adım
GİRİŞ 20.11.2017 09:39 GÜNCELLEME 20.11.2017 09:39

Subaru XV modelini tamamen yeniledi. Yeni Subaru Global Platformu üzerinden geliştirilerek Türkiye pazarına sunulan ilk model olan yeni Subaru XV, 1.6 litrelik vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimli motoru, segmentinde simetrik sürekli dört çeker sistemi ve tüm versiyonlarda fabrika standardı olarak yer alan EyeSight sürüş destek teknolojisiyle 114.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Subaru Global Platform’un ilk temsilcisi olan Yeni Subaru XV ile başlayan değişim ‘Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası’ olma hedefimizdeki çok önemli bir adım. Kompakt Crossover segmentinin öncü modellerinden Subaru XV, ikinci neslinde SUV özelliklerini daha da arttırırken, premium segmentte bile zor rastlanan, EyeSight sürüş destek teknolojisi, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri gibi güvenlik ve konfor özelliklerini standart olarak sunan tek model” dedi.  

 

ELEKTRİKLİ VE OTONOM MODELLER DE YOLDA

Yeni Subaru XV’deki EyeSight sürüş destek teknolojisi; Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarıyla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor. Subaru’nun 2025’e kadar sunacağı tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarında kullanacağı Yeni Global Platformu ilk kez Subaru XV modeliyle yollara çıkıyor. Güvenlik, yol tutuş ve elektronik destek sistemlerini bir arada daha verimli şekilde üretebilmek için geliştirilen yeni platform, markanın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirmelerden birisi olarak nitelendiriliyor. Yeni platform gövde sağlamlığı ve verimlilikte çok önemli gelişmeler sağlayarak konfor ve üst düzey güvenlik sunuyor. Yeni Global Platform, otonoma giden yolda da gereken altyapıyı sağlayacak.

YAKITTA CİMRİ GÜVENLİKTE ZENGİN

Tüm Subaru XV modellerinde 1.6 litrelik Boxer benzinli motor kullanılıyor. 6200 d/d’de 114 HP güç ve 3600 d/d’de 150 Nm tork sunan Yeni Subaru XV’nin ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Standart donanım olan, Subaru’nun yenilikçi ve yaygın olarak kabul gören sürüş destek teknolojisi EyeSight son derece etkili güvenlik sağlıyor. Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor.

KAYNAK: STAR