İsveç basınından yerli otomobil için ilginç iddia!

İsveç basını, Türkiye'nin yerli otomobili için Saab iddialarını gündeme getirirken, İsveç Ulusal Elektrikli Araçlar (NEVS) adlı kuruluşun projeye temel destek verebileceğini yazdı.

İsveç basınından yerli otomobil için ilginç iddia!
İsveç basınından yerli otomobil için ilginç iddia!
GİRİŞ 09.11.2017 15:19 GÜNCELLEME 09.11.2017 17:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunus Emre Kabaoğlu

İsveç'te yayın yapan Recharge adlı otomobil sitesi, Türkiye'nin yerli otomobil projesini ele aldı. Daha önceki projeden yola çıkarak son gelişmelere yer veren site, Saab konusu da gündeme getirdi.

Tesla konusunu hatırlattı

Recharge, ilk yerli otomobil hamlesiyle ilgili ''Teknolojinin büyük kısmının eski Saab 9-3'den alınacaktı. Fikir, BMW i3 gibi küçük bir benzinli motor şeklinde genişletilebilir modeller ve elektrikli bir araba inşa etmekti'' ifadelerini kullandı.

O dönem projeyi yöneten bakan Fikri Işık'ın sözlerini de hatırlatan site, Işık'ın ''Tesla şarj istasyonları kurarken, biz menzil uzatıcı motor sayesinde şarj istasyonunu içine koyuyoruz. Ayrıca kullandığımız yazılımlarla araçlarımız Tesla’dan daha güvenli olacak'' şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Saab meselesi

Recharge, yeni projeyle ilgili gelişmelere de değindi. Site, yeni modelin Saab 9-3'ün teknolojisine sahip olup olmayacağını sordu ve 9-3'ün temel teknolojisinin üzerinden 19 yıl geçtiğini hatırlattı.

Saab ile ilgili asıl dikkat çeken ayrıntı ise, markayı satın alan NEVS adlı kuruluşun, yerli otomobil için Türkiye'ye temel destek sağlayabileceği iddiası oldu.

İsveç görünümlü Çinli

Öte yandan NEVS'in açılımı her ne kadar İsveç Ulusal Elektrikli Araçları anlamına gelse de, yönetici ekibi Çinliler'den oluşuyor. Kuruluş, halihazırda bir kaç tane elektrikli otomobil üretmiş durumda.

YORUMLAR 15
  • DEVLET YANLISI 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları Türkiye neden araba üretsin ki ,zaten bir sana bir bana, bazen de bir sana iki, hatta üç-beş bana(vergileri kastediyorum)prensibiyle hareket ediyor demiş.Doğrudur,ancak bu senin yerli üretmene mani değil ki ,yine aynı şekilde devam edilecek,extradan yerli otomobilin olacak,cari açığın azalacak,halktan vergiyle bu çarkın sürekli dönmeyeceğini herkes bilir ki ,uzman olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • DEVLET YANLISI 6 yıl önce Şikayet Et
    Elin İsveçlisi rakip projeye niye destek versin ki.Yerli otomobilde en büyük handikap bataryadır.Ucuza maledemezsen,aracıda ucuza satamazsın,ikinci handikap verimli motordur(Elektrik motoru)üçüncüsü de inanılmaz güçlü asırlık rakiplerin var.
    Cevapla
  • Yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞ hayat mcadeledir
    Cevapla
  • Coskulu... 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye niye araba üretsinki devlet oturduğu yerden etliye sütlüye karışmadan 100 de 100 kar ediyor...6 ayda birde vergi alıyor
    Cevapla
  • Coskulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Araba neden üretelimki...50 bine ithal ettiğin aracı 100 bine vatandaşa itele.sonrada garanti sürecinde birde firma servis ve yedek parça
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    gelene hay hay gidene bay bay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle