Dört büyük marka ortak şirket kurdu

Volkswagen, Ford, BMW ve Daimler yüksek yüksek güçlü elektrikli şarj istasyonları (HPC) için ortak şirket kurdu.

Dört büyük marka ortak şirket kurdu
Dört büyük marka ortak şirket kurdu
GİRİŞ 03.11.2017 14:34 GÜNCELLEME 03.11.2017 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobillerin sayısı giderek artan, bu konuda en büyük soru işareti şarj konusunda. Volkswagen, Ford, BMW ve Daimler (Mercedes Benz) ise bunun için önemli bir adım attı. Dört marka, merkezi Almanya'nın Münih şehrinde olmak üzere Ionity isimli yüksek güçlü elektrikli şarj istasyonları şirketi kurdu.

'Yıl sonu hedefi 100 nokta'

Habertürk'ün haberine göre, yıl sonuna dek Almanya, Norveç ve Avusturya'da 100 şarj merkezinin kurulması planlanıyor. Yine plana göre istasyonlar her 120 kilometrede bir hizmet verecek, her bir şarj noktasındaki kapasite ise 350 kilovat (kW) olacak.

Hedefe ulaşılması için otomobil üreticileri, otoban hizmetleri şirketi Tank & Rast'ın yanı sıra perakendeci Circle K ve enerji devi OMV ile de iş birliği anlaşmaları imzaladı. 2018 sonu itibarıyla Avrupa şarj standardı olan CCS uyumlu 100 istasyonun kurulması bekleniyor. 

'Eşit hisseye sahipler'

Ionity ortak teşebbüsüne dahil olan her otomobil üreticisinin şirket üzerinde eşit hisseye sahip olacağı ve diğer üreticilerin de istasyon ağının genişlemesine yönelik desteğine izin verilmesi planlanıyor.

Merkezi Almanya'nın Münih şehrinde olacak Ionity, gelecek yılın başından itibaren 50 üyeye ulaşmayı bekliyor. Ionity CEO'su Michael Hajesch yaptığı açıklamada, Avrupa çapındaki ilk HPC ağının elektrikli araç pazarının oluşmasında uzun mesafeli sürüşleri kolaylaştırarak önemli bir rol oynayacağını belirtirken dijital ödeme de alacakları hedefini dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • Bedava 6 yıl önce Şikayet Et
    Onu yapıncaya kadar menzili uzatın okadar maliyete gerek kalmaz 2 de bir şarjlamı uğraşılcak ayrıca 1 saat şarj kuyruğu olacak ileriyi düşünemiyorum
    Cevapla