Trafik sigortasında zam sinyali!

Zorunlu trafik sigortasına zam sinyali geldi. Sigortacılık Genel Müdürü Çakırsoy, “Trafik sigortası prim fiyatlarında 2018 yılı için mutlaka bir güncelleme olacaktır” dedi.

Trafik sigortasında zam sinyali!
Trafik sigortasında zam sinyali!
GİRİŞ 28.10.2017 11:07 GÜNCELLEME 28.10.2017 11:09
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Şerif Çakırsoy, Marmara Üniversitesi’nde “Türk sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün genel görünümü” konulu konferans verkatıldı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Çakırsoy, kendisine yöneltilen “2018 yılı için trafik sigortasında prim fiyatlarında bir değişim ya da artış bekleniyor mu?” sorusuna “Mutlaka olacaktır çünkü Türkiye’de biliyorsunuz dinamik bir piyasa var. Artan birtakım maliyetler var” yanıtını verdi.

'Rakam zikretmem doğru olmaz'

Durumu senaryolar, alternatifler şeklinde müsteşara, bakana sunacaklarını belirten Çakırsoy şöyle konuştu:

“Onlara sunacağız. Mutlaka bir güncelleme olacaktır. Hepimiz toplumun içinde yaşıyoruz, belli maliyetler artıyor, bunlara bakılacak. Ama benim bu aşamada bir rakam zikretmem, şu oran olacaktır demem doğru olmaz ama mutlaka bir güncelleme olacaktır."

Basamak sistemi değişebilir

İyi sürücü kötü sürücü ayrımının ise daha fazla belirginleşebileceğini ifade eden Çakırsoy, “7 basamak olan sürücü skalasının belki 17 basamak olmasını, iyi sürücünün daha çok ödüllendirilmesini, ama maalesef trafik canavarı dediğimiz sürücülerin de belki daha çok prim anlamında cezalandırılmasını konuşacağız. Bu sistem kendini sürekli güncellemek zorunda olan bir sistem” dedi.

YORUMLAR 20
  • yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    herşeye zam ama asgari ücret hariç olsada %3.5 + 3.5 ya bu nasıl iş göz görmezmi kulak duymaz mı beyin sorgulamaz mı ya bu insanların geliri ne ki bu kadar zam birde arada uyanıklar çıkmıyormu insan sinir küpü oluyor parası olmayan binmesin niye binmesin kardeşim babanızın çitfliğimi binmesin diyene kadar kendinizi sorgulayan ulan zamları topla %50 yi bulacak 2018 başı itibari ile yazık ya yazık
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    1 yil kaza yapmayan surucunun sigorta priminin yarisini geri odeyin...diyelim ki 900 liraya sigorta yaptirdi sigorta bittiginde kaza yapmamissa 450 tl geri odeme yapin...
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Trafik sigortası zorunlu olması
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi halleden reis bunu da halleder
    Cevapla
  • Sivas LI 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeteeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle