Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme

Engelliler için ÖTV muafiyeti, motor hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan ve vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak.

Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme
Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme
GİRİŞ 19.10.2017 09:27 GÜNCELLEME 19.10.2017 09:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu düzenlemeyle, şu anda vergiyle birlikte fiyatı 170 bin liraya kadar; yılbaşından sonra uygulanacak yeniden değerleme ile fiyatı 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek.

Maddeyle ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl bütçede dezavantajlı gruplara ve sosyal devlet uygulamalarına yönelik 50 milyar TL kaynak ayrıldığını, bunun bütçenin yüzde 8,9'una tekabül ettiğini kaydetti.

Vergisiz fiyatı 90 bin TL'ye kadar olan araç sınırlamasıyla, otomobillerin yüzde 16'sının kapsam dışında kaldığını, yüzde 84'ünün aynen alınmaya devam edileceğini kaydeden Ağbal, yılbaşından sonra yeniden değerleme ile vergili fiyatı 200 bin liraya kadar olan araçların alınabileceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yasin66 6 yıl önce Şikayet Et
    Ötv muafiyeti kolu, bacağı protez olanlar ve %90 engelli olanlar için değilde %40 ve üzeri raporu olanlarda bu imkanlardan engeli oranında faydalanmalı. Kanunda açık ve net %40 ve üzeri sağlığını kaybedenleri engelli sınıfına koyuyorsunuz. Ötv muafiyeti engelliler için adaletli işlemiyor. Acil Ötv muafiyeti ile ilgili düzenleme bekliyoruz.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç bunlara gerek yok bence engelliliği belli vatandaşlarımıza kişibaşı birdefaya mahsus taşıt yardımı için 30000 lira verirse hem hepsi araç sahibi olur. hemde bazıları üçkağıtçılığı bırakır.Bunun devlete maliyeti daha az olur ve herkesi kapsar
    Cevapla