Plakayı yenileme süreci ne kadar sürüyor?

TŞOF Başkanı Apaydın, plaka yenileme süresiyle ilgili 'TŞOF'a bağlı odalarımızdan ve kayıt tescil bürolarından yaklaşık 10 dakikada plaka değiştirilebiliyor' ifadelerini kullandı.

Plakayı yenileme süreci ne kadar sürüyor?
Plakayı yenileme süreci ne kadar sürüyor?
GİRİŞ 10.10.2017 11:36 GÜNCELLEME 10.10.2017 11:50

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, plaka değiştirme süreci ile ilgili bilgi verdi.

Buna göre, araç sahipleri plakaların değişimi için trafik şube müdürlüklerine başvuruyor. Ardından buradan alacakları belge ile TŞOF'a bağlı odalara gitmelere gerekiyor. Resmi işlemler çok uzun sürmüyor.

Yine de yoğunluğa göre plaka teslimatı birkaç saat sonraya atılabiliyor, ancak evrakları verdikten sonra herhangi bir işlem yapmaya gerek kalıyor. Böylece araç sahiplerine sadece plakaları basıldığında gidip almak kalıyor.

Muayeneden geçemiyor

Yeni düzenlemeyle, Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik ve kapatma şeklinde olmasının ağır kusur olarak değerlendirildiğine dikkati çeken Apaydın, standardın dışında olan plakaların araç muayenesinden artık geçemediğini hatırlattı.

'Terör olaylarında kullanılıyor'
 
Apaydın, plakaların basım ve dağıtımı işinin TŞOF ve bağlı odalara verildiğini anımsatarak, merdiven altı yerlerde basılan plakalarda belirlenen standartların dışına çıkıldığına işaret etti. Sahte plakaların terör, gasp, soygun gibi kötü işlerde kullanıldığını ifade eden Apaydın, bunları basan, dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını vurguladı.