Kış lastiği hususi araçlara zorunlu mu? İşte cevap

Kış lastiğinin hususi araçlarda zorunlu olup olmadığına dair yaşanan kafa karışıklığının ardından Ulaştırma Bakanlığı açıklama yaptı.

Kış lastiği hususi araçlara zorunlu mu? İşte cevap
Kış lastiği hususi araçlara zorunlu mu? İşte cevap
GİRİŞ 26.09.2017 13:34 GÜNCELLEME 26.09.2017 16:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Otorehberi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yaptığı açıklamada, kış lastiği uygulamasının 'yolcu ve eşya' taşınan araçlarda zorunlu olduğunu duyurdu. Hususi araçların ise bu kapsamın dışında tutulduğunu açıkladı.

Açıklamada, ''1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır.'' denildi.

Bununla birlikte hususi araçlara da can ve mal kaybına karşı tedbir amacıyla kış lastiği önerildi.

Valilikler süreyi uzatabilir

Öte yandan il sınırları içerisinde 'kış lastiği zorunluluğu'nun geçerli olduğu tarih aralığını belirlemek valiliklere bırakıldı. Buna göre valilikler, kış lastiği uygulamasını, bakanlıkça belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde veya sonrasında 1’er ay arttırabilir.

YORUMLAR 5
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    işler kötüye gidiyor arkadaş arabanın masrafı o kadar çokki artık en iyisi satmak..başa çıkamıyoruz mtv sigorta lastik muayene pahalı yakıt birde kaza hasar park ücretleri yıllık bakım .eyvaahh eyvahh senmisin araba alan..
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    4 mevsim lastik alın kurtulun gerçi arabayı satacam bu vergiyle olmaz artık.
    Cevapla
  • mesut çam 6 yıl önce Şikayet Et
    kış lastiyi butun araclara zorunlu olsun husisi araclara zorunlu deyil ama kış memleketlerimizde %50si takıyor takmayan suruculer kazaya sebep oluyor bu yüzden hepsine zorunlu olsa iyi olur
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    kendisi takmış onun içindir
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dört ay için mi tatması lazım sök tat 50 tl lastik 800tl lastikleri saklama 100tl 1 .ve ya 2 ay kar yağcak yağdıgı zaman çıkma vergiler sigorta senin çıkarın ne lastikcilerle ortakmısın
    Cevapla